Sezona grijanja pred vratima! Dimnjačar upozorava: “Ne zaboravite čistiti dimnjake barem jednom godišnje”

riportal - prije 4 sata - link

Rujan je pravo vrijeme za provjeru ispravnosti dimnjaka i uređaja za loženje. Redovito održavanje ključno je za sigurnost i sprječavanje neželjenih posljedica.

Dimnjačar Danijel Fućak naglašava važnost redovnog pregleda dimnjaka:
„Jedino čist dimnjak je ispravan dimnjak. Poželjno je da se barem jedanput godišnje očisti kako bi stručna osoba pregledala stanje dimnjaka i spriječila moguće opasnosti, poput zapaljenja ili probijanja kondenzata.“ Fućak također upozorava na probleme koji mogu nastati tijekom zime ako dimnjaci nisu pravilno održavani, kao što su začepljenja, hladnoća zbog nemogućnosti grijanja, ili čak požari koji se mogu proširiti na krovišta.

U Rijeci je oko 15.000 aktivnih dimnjaka, a građani se uglavnom dobro brinu o njima. No, direktor tvrtke Dimnjačar, Željko Dolak, ističe da je ključno ishodovati nalaz o ispravnosti dimnjaka prije početka sezone:
„Najvažnije je postupiti prema nalazu i otkloniti sve uočene nedostatke,“ kaže Dolak.

Postupak dolaska dimnjačara je jednostavan: dimnjačar dolazi na poziv, izvrši pregled dimnjaka i uređaja za loženje, a nakon toga poštom stiže nalaz kojim se odobrava korištenje dimnjaka.

Uz praktične savjete, susret s dimnjačarem često donosi osmijehe. Fućak kaže kako ga ljudi često dodiruju za sreću, vjerujući da dodir dimnjačara donosi sreću u nadolazećoj sezoni.

Redovito održavanje dimnjaka ne samo da donosi sreću, već i sprječava potencijalno opasne situacije.

The post Sezona grijanja pred vratima! Dimnjačar upozorava: “Ne zaboravite čistiti dimnjake barem jednom godišnje” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

grijanje (16)RIJEKA I PGŽ (776)sezona (62)