Tko je Francois Vitali, novi sportski direktor Hajduka?

narod - prije 6 sati - link

Poznat je novi sportski direktor Hajduka, to je Francois Vitali, Francuz s preko 20 godina iskustva u nogometu.

Rođen je 19. siječnja 1976. u Francuskoj te iza sebe ima preko 20 godina iskustva u nogometu obavljajući različite funkcije u sportskim segmentima francuskog Lillea, belgijskih Royal Mouscron-Péruwelza i Cercle Bruggea te francuskog Troyesa.

Svoj put u nogometnom menadžmentu započeo je 2003. u Lilleu te se u njihovom sustavu zadržao do 2017. godine. Započeo je kao voditelj skauta akademije, zatim je ubrzo postao voditelj skauta prve momčadi pa sve do projekt menadžera i sportskog direktora kuba. U tom razdoblju Lille je šest puta igrao Ligu prvaka, tri puta Europsku ligu te je po jednom osvojio prvenstvo i francuski kup. Lille je u tom razdoblju bio prepoznatljiv po igračima koji su ponikli u njihovoj vlastitoj akademiji.

> Francois Vitali novi je sportski direktor Hajduka

Od 2011. do 2015. godine vodio je sportski segment Royal Mouscron-Péruwelza, belgijskog kluba u vlasništvu Lillea, a klub je u navedenom razdoblju došao od treće do prve belgijske lige.

Nakon toga 2017. godine preuzima funkciju sportskog direktora Cercle Bruggea, razvojnog kluba AS Monaca, te je u tom klubu radio dvije i pol sezone.

Tri godine kasnije postao je konzultant City football grupe te kao sportski direktor i menadžer Akademije preuzeo Troyes, razvojni klub za mlade igrače Manchester Cityja.

Ima veliko iskustvo u skautingu i razvoju mladih igrača, te iskustvo rada u razvojnim sustavima velikih klubova. U svijetu nogometa poznat je po prepoznavanju i dovođenju talentiranih mladih igrača, od kojih je svakako najpoznatiji Eden Hazard.

Objava Tko je Francois Vitali, novi sportski direktor Hajduka? pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

François Vitali (7)hajduk (780)Možda ste propustili (339)Sport (11441)