Stiže PlayStation 5 Pro. Ovo su sve promjene kojima Sony pravda bitno višu cijenu

novilist - prije 13 sati - link

Sony je konačno otkrio konzolu PlayStation 5 Pro, najnoviju verziju svoje aktualne konzole koja donosi poboljšane tehničke specifikacije i solid state disk kapaciteta 2 terabajta.

Izlazi 7. studenog, a predbilježbe se primaju od 26. rujna. Trebao bi stajati 699 funti, čak tri stotine više od trenutne verzije Playstationa 5.

Nova verzija donosi nadograđenu grafičku procesorsku jedinicu (GPU) koja sadrži 67% više računalnih jedinica od izvornog modela. Sony tvrdi da će to, uz povećanje sistemske memorije dovesti do daleko boljeg grafičkog prikaza igara, kao i 8K način rada.

Sony najavljuje i povećanje skaliranje igara uz pomoć umjetne inteligencije kako bi se poboljšala njihova izvedba na novom hardveru. Dolazi i značajka PS5 Pro Game Boost, koja će poboljšati vizualnu izvedbu više od 8.500 od ranije kompatibilnih PS4 igara.

Analitičari očekuju da će odmah biti prodano preko 1,3 milijuna komada ažurirane konzole, uz još 13 milijuna komada do 2029. Očekuje se i da će prodaju povećati najavljeni dolazak novog nastavka hit igre “Grand Theft Auto 6” u jesen 2025.

Objava Stiže PlayStation 5 Pro. Ovo su sve promjene kojima Sony pravda bitno višu cijenu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Tehnologija (594)