Maja Fabris na Hodu za život: Vrijeme je da Hrvatska postane zemlja dobrih prilika za obitelji

narod - prije 4 sata - link

fabrisfabris

U subotu je u Slavonskom Brodu održan Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Poslane su poruke javnosti i politici kako je potrebno štititi i čuvati život. U gradu na sjevernoj obali rijeke Save okupilo se mnoštvo predvođeno brojnim mladim obiteljima. Okupljeni su, nakon šetnje u kojoj se uz pjesmu slavio život, poslušali prigodne govore. Jedan od najzapaženijih održala je Maja Fabris, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku za Slavonski Brod. Fabris je istaknula da Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi te da je znanost potvrdila da ljudski život počinje začećem!

>Hod za život u Slavonskom Brodu: Hrvatske obitelji poslale poruke nade i radosti života

Fabris: Ljudski život počinje začećem i spremni su dati svoje vrijeme da ta istina dođe do svakog čovjeka

“Dragi moji Brođani i svi koji ste danas k nama u goste došli iz drugih mjesta naše lijepe Slavonije. Jako sam sretna što vas ovdje vidim i što mogu zajedno s vama slaviti život. Već četvrtu godinu za redom okupljamo se u našem gradu na Savi u želji da budemo glas onih koji glasa nemaju – nerođene djece. Ponekad se čini da u buci svijeta dominiraju neki drugi glasovi i dogodi se da se zapitamo ima li smisla, vrijedi li žrtvovati se do kraja za dobro, za istinu o vrijednosti i dostojanstvu ljudskog života.

No, kad vidimo da ovaj pokret za život raste, da se svake godine Hodu za život priključuje sve više ljudi i sve više gradova u Lijepoj našoj, raste nada u bolje sutra. Željela bih s vama podijeliti jedan podatak: kada smo prvi puta organizirali Hod za život u našem Brodu, dobila sam od kolegice koja vodi našu web stranicu tablicu s prijavljenim volonterima. Sva sretna sam ju otvorila i skoro se rasplakala od muke. Na popisu je bilo 6 ljudi, a četvero od tih 6 bili su kolege iz organizacijskog odbora. Dakle, prijavilo se zapravo dvoje volontera.

Ove godine imamo 40 prijavljenih volontera, od kojih su velika većina mladi ljudi, a čak više od polovice srednjoškolci! Čak smo u obrascu za prijavu morali dodavati opciju „osnovna škola” za naše najmlađe volontere koji nisu htjeli da ovaj događaj prođe bez njih.

“Vrijeme je da Hrvatska postane zemlja dobrih prilika za obitelji”

To je naša brodska mladost, to je naša prelijepa hrvatska budućnost, djevojke i mladići koji znaju gradivo koje su učili na biologiji u osmom razredu osnovne škole – da ljudski život počinje začećem i spremni su dati svoje vrijeme, snagu i žar svoje mladosti kako bi pomogli da ta istina dođe do svakog čovjeka u našem društvu i da napokon dođe vrijeme kada će u našoj domovini biti nezamislivo da se ijedno dijete naziva nakupinom stanica i da mu se nasilno prekida život.

Danas ovdje stojim kao žena,ali i majka troje djece koja također i radi, i koristim priliku da pozovem donositelje zakona u našoj zemlji da porade na zaustavljanju diskriminacije žena i majki u poslovnom svijetu i na osiguravanje fleksibilnijih uvjeta rada majki i općenito poboljšanje uvjeta života za obitelji koje imaju djecu.

>Završio je Hod za život u Slavonskom Brodu: Pogledajte fotografije i videozapise

Previše je mladih žena kojima nije dana prilika da se dokažu na radnom mjestu jer su iskreno rekle da planiraju imati djecu, previše majki se nakon roditeljskog dopusta nije moglo vratiti na svoje radno mjesto, previše majki strahuje od gubitka radnog mjesta ako ostanu trudne. Vrijeme je da Hrvatska postane zemlja dobrih prilika za obitelji, za sve one koji žele pridonositi društvu svojim radom, ali i odgajanjem objektivno najveće vrijednosti našeg društva – svoje djece.”

 

 

Objava Maja Fabris na Hodu za život: Vrijeme je da Hrvatska postane zemlja dobrih prilika za obitelji pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

hod za život (16)Hrvatska (4153)Izdvojen članak (942)U ime obitelji (9)