Kakva pljuska Giorgiji Meloni! Napustila ju Mussolinijeva unuka jer je “previše desničarska”

novilist - prije 4 sata - link

Unuka talijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija izjavila je u četvrtak da napušta stranku Braća Italije premijerke Giorgie Meloni jer je previše desničarska, nakon što je nedavno osporavala stajalište te stranke o pravima manjina.

Rachele Mussolini, gradska vijećnica u Rimu koja je osvojila najviše glasova od svih kandidata na posljednjim izborima za gradsko vijeće 2021., rekla je da prelazi u umjereniju stranku Naprijed Italija u Gradskoj vijećnici.

“Vrijeme je da okrenem stranicu i pridružim se stranci koju smatram bližom mojim umjerenim i centrističkim osjećajima”, rekla je 50-godišnja Mussolini novinskoj agenciji ANSA, potvrđujući ranije medijske napise.

Stranka Braća Italije potekla je iz Talijanskog socijalnog pokreta (MSI) kojeg su osnovali pristaše fašističkog diktatora Benita Mussolinija nakon Drugog svjetskog rata.

Od preuzimanja dužnosti 2022., Meloni pokušava predstaviti stranku kao ‘mainstream’ konzervativnu skupinu. Kritičari tvrde da je pokušaj uglavnom samo kozmetičke naravi, ukazujući na oštra stajališta stranke o imigraciji, pobačaju i istospolnom roditeljstvu te na njezine poteze da postroži kazne za surogat majčinstvo.

Naprijed Italija, dio Melonijine vladajuće koalicije, također se predstavlja kao stranka koja brani tradicionalne kršćanske vrijednosti, ali se smatra liberalnijom po pitanju građanskih prava.

Objava Kakva pljuska Giorgiji Meloni! Napustila ju Mussolinijeva unuka jer je “previše desničarska” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Giorgia Meloni (19)italija (175)Novosti (1260)Svijet (2014)