Jakirović: Kod nas nije bilo isto kao sad u Hajduku

narod - prije 3 tjedna - link

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je derbi protiv Hajduka koji se igra sutra na Maksimiru u 20 sati. Uz trenera na konferenciji za medije je bio i branič Stefan Ristovski.

Dinamo u utakmicu šestog kola SuperSport HNL-a ulazi kao favorit i vodeća momčad prvenstva s 13 bodova, dok je Hajduk treći s 11 bodova.

– Očekuje nas derbi, prava utakmica, svejedno je u kakvoj smo formi. To je utakmica za prestiž, znamo što nosi. Mi smo dva tjedna iskoristili s 11 u treningu, koristili smo i juniore. Oporavljali smo se od ozljeda, pratili reprezentativce koji su se vratili u dobrom stanju. Važno je da su se vratili zdravi, napravili smo tri dobra treninga nakon ponedjeljka. Napravit ćemo sve da osvojimo tri boda u derbiju, rekao je Jakirović u uvodu.

– Najveći derbi u hrvatskom nogometu. Derbi se ne igra, nego pobjeđuje, tako se treba postaviti, s gardom kojim ćemo pokazati da je Dinamo lider. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda, dodao je Ristovski.

Jakirović je rekao da zna da ih očekuje teška utakmica, te da mediji više potenciraju da su oni favoriti.

– Napravit ću sve da momčad bude maksimalno fokusirana i spremna. Samo su mi misli na sutrašnjoj utakmici, rekao je Jakirović.

Njegove riječi potvrdio je iskusni Ristovski.

– Ne treba doći do podcjenjivanja. Još je i euforija oko Bayerna, ali prioritet treba biti HNL i naredna utakmica, a to je Hajduk. Trebamo se postaviti liderski i to potvrditi.

Na pitanje kako stvari izvan terena utječu na ono na terenu, te kako vidi stanje u Hajduku, Jakirović je odgovorio:

– Mogu samo reći da su to njihove stvari i problemi, fokusiran sam na svoju momčad. Ne bih rekao da je ista situacija, ja sam uvijek imao podršku i momčad, također. Ja sam imao mir, nije bilo ni blizu ovako. Osjećao sam podršku i zato smo na kraju izašli kako smo izašli. Došao je trener koji je svjetski poznato ime, moraš se prilagoditi uvjetima gdje radiš. Velika su očekivanja, došao je Rakitić, proslavljeni reprezentativac, treba mu vremena da postigne fizičku spremu. Tu je Livaja oko kojega se sve vrti i koji je dokazana vrijednost. Krovinović, Uremović, Lučić na golu… Poštujemo Hajduk, u bilo kakvom stanju, to su posebne utakmice. Nadam se da ćemo pokazati da smo bolja momčad.

Istaknuo je trener Dinama da se neće riskirati s Josipom Mišićem koji ima problema s ozljedom, piše HRT.

Objava Jakirović: Kod nas nije bilo isto kao sad u Hajduku pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Sergej Jakirović (123)Sport (11040)