Metessi i Zvijezde vraćaju se na pozornicu uz presjek novovalnih hitova u Tvornici kulture

novilist - prije 2 dana - link

Metessi i Zvijezde vraćaju se na pozornicu Tvornice kulture gdje će 18. listopada izvesti presjek hitova iz vremena bendova Patrola i Zvijezde.

Early bird ulaznice u prodaji su po 15 eura, nakon čega se dižu na 17 eura, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 19 eura. Kupiti ih je moguće u Tvornici kulture, na prodajnim mjestima Entrija i na Entrio.hr.

Renato Metessi skladatelj je, pjevač i tekstopisac te jedna od najvećih ličnosti i pokretača novog vala. Grupu Patrola osnovao je 1980. godine. Njihov album »U sredini« donio je veliku uspješnicu »Ne pitaj za mene«.

Prvi album grupe Zvijezde, »Imitacija života«, označio povratak tradicionalnom pop-rocku. Tijekom duge i bogate karijere s različitim bendovima, ali i samostalno, Metessi je snimio više od 15 albuma.

Prošle je godine objavljeno reizdanje prvijenca grupe Zvijezde pod nazivom »Reimitacija života«, a četrdesetu godišnjicu obilježiti i album »Mjesto pod suncem« (1984.).

Renato Metessi i Zvijezde u Tvornicu kulture donijet će presjek najvažnijih skladbi s albuma »U sredini«, »Imitacija života«, »Mjesto pod suncem«, »Pravovjerni plesači«, »Sjaj i bijeda Hollywooda« te brojnih drugih. Hitovi »Nikol«, »Ne pitaj za mene«, »Pravovjerni plesači«, »Narodna« i drugi u Tvornicu će donijeti ritmove i melodije mladosti.

Objava Metessi i Zvijezde vraćaju se na pozornicu uz presjek novovalnih hitova u Tvornici kulture pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

RIF (110)Zvijezde (821)