SDP: 14. rujna članovi po načelu ‘jedan član – jedan glas’ biraju novo stranačko vodstvo

narod - prije 5 sati - link

sdpsdp

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) nalazi se pred unutarstranačkim izborima.

Članovi stranke će 14. rujna birati novog predsjednika, potpredsjednike, članove Predsjedništva i Glavnog odbora. Redovni su ovo izbori koji su i predviđeni statutom u mjesecima nakon održavanja parlamentarnih izbora.

Izbori za sve stranačke funkcije

Članovi SDP-a s pravom glasa će u subotu 14. rujna ili, ako bude potrebe za drugim krugom tjedan dana kasnije, izabrati novog stranačkog predsjednika.

Izvjesno je to nakon što je još prilikom raspisivanja unutarstranačkih izbora aktualni predsjednik Peđa Grbin najavio da se ovog puta neće kandidirati.

Osim Grbinovog nasljednika SDP-ovci biraju i ostala stranačka tijela: potpredsjednike (4), Predsjedništva (17) i Glavni odbor (103).

>Izbori u SDP-u: Petero kandidata želi naslijediti Peđu Grbina

“Jedan član – jedan glas”

SDP, čije članstvo broji oko 25.000 članova, od 2012. svoje stranačko vodstvo izabire po načelu “jedan član – jedan glas”.

Za provedbu unutarstranačkih izbora bit će otvoreno 267 biračkih mjesta diljem RH.

Petero kandidata za Grbinovog nasljednika

Kao i obično, u SDP-u ne manjka kandidata za predsjednika stranke. Stranačko izborno povjerenstvo zaprimilo je šest pravovaljanih kandidatura. Prije nekoliko dana Ranko Ostojić povukao se iz utrke tako da je u igri ostalo petero kandidata: Siniša Hajdaš Dončić, Sanja Major, Mladen Kešer, Mirando Mrsić i Zoran Paunović.

>Izbori u SDP-u: Ranko Ostojić povukao se iz utrke za predsjednika stranke

Kampanja protječe mirno

Kampanja u SDP-u, za razliku od one u nekim drugim strankama ovog ljeta, prolazi mirno i bez povišenih tonova.

Ono što zasad obilježava kampanju je pitanje vezanosti SDP-a za predsjednika RH Zorana Milanovića, kojeg SDP, barem zasad, podržava u borbi za drugi mandat.

Na temelju medijskog dojma, ali i dosadašnjeg rejtinga u stranci u javnosti prevladava mišljenje da je pobjedi najbliži Siniša Hajdaš Dončić, bivši ministar u vladi RH.

Izvor: Fah
>Izbori u SDP-u: Hajdaš Dončić prvi istrčao s kandidaturom, drugi još kalkuliraju

Objava SDP: 14. rujna članovi po načelu ‘jedan član – jedan glas’ biraju novo stranačko vodstvo pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4145)Izdvojen članak (921)peđa grbin (30)sdp (140)Siniša Hajdaš Dončić (22)