Efekt Olimpijskih igara: U kolovozu najgledaniji HRT i vaterpolski dvoboj Hrvatske i Srbije

novilist - prije 13 sati - link

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i u kolovozu je bila najgledanija televizija u Hrvatskoj sa ukupnim udjelom u gledanosti od 36,6 posto za sve svoje kanale, pokazuju najnoviji podaci tvrtke AdScanner.

Istraživanje se temelji na reprezentativnom uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Pay TV kućanstava u Hrvatskoj za razdoblje od 1. do 31. kolovoza.

Drugoplasirana televizija imala je udio od 20,5 posto za sve svoje kanale, a trećeplasirana imala je udio od 13,7 posto, navodi se na popisu top 15 najgledanijih televizijskih kanala na cijelom danu u koji su uključeni svi zemaljski i nezemaljski kanali.

Od deset najgledanijih sadržaja-emisija na svim televizijama u kolovozu, njih devet bile su HRT-ove. Riječ je uglavnom o prijenosima sa Olimpijskih igara održanih u Parizu.

Tako je najgledaniji sadržaj na svim televizijama u kolovozu bio HRT-ov prijenos finalne utakmice u vaterpolu između Hrvatske i Srbije 11. kolovoza sa 52,5 posto SHR-a, što znači kako ga je gledalo više od polovice svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.

Drugi najgledaniji sadržaj bio je prijenos finalnog teniskog meča na OI između Donne Vekić i Kineskinje Zheng kojeg je pratilo 50,6 posto SHR-a.

Na listi deset najgledanijih bili su i polufinalni dvoboj Vekić i Schmidelove na Igrama s 41,5 posto, utakmica Qarabag – Dinamo u Ligi prvaka sa 34,2 posto, prijenos polufinalne vaterpolske utakmice Hrvatske i Mađarske sa 41,6 posto kao i rukometna utakmica Hrvatska – Španjolska s 36,5 posto.

Objava Efekt Olimpijskih igara: U kolovozu najgledaniji HRT i vaterpolski dvoboj Hrvatske i Srbije pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

hrt (39)Mozaik (666)Tv (179)