I predsjednik Hajduka održao presicu: “Ja sam smijenio Kalinića. On je bio moja greška zbog koje mi je žao”

novilist - prije 6 sati - link

SPLIT Nakon današnje presice Nikole Kalinića, donedavnog sportskog direktora Hajduka koji je prozvao društvo iz Nadzornog odbora kluba i rekao kako nemaju veze s nogometom, sada se oglasio i predsjednik Hajduka Ivan Bilić.

On je negirao tvrdnje Kalinića kako ga nije smijenio on nego predsjednik NO-a Aljoša Pavelin, i kako upravo Pavelin odlučuje o svemu u klubu.

– Danas se dogodio napad na model upravljanja klubom. Prvo, angažman i odluka o smjeni Kalinića je isključivo moja. Savjetovao sam se s Upravom i sportskom sekcijom. Odluka o angažmanu Kalinića je bila moja greška zbog koje mi je žao. Neću ulaziti u razloge. U nizu situacija Nikola je prešao granice, ljudske i profesionalne.

Žao mi je što je Nikola koristio neka imena svojih bivših suigrača i kolega na poslu. Dodatno je poremetio mir u svlačionici. Nisam ja sastavljao nikakve transfer-liste. Sportski direktor i njegovi ljudi to odlučuju. Uprava jedino radi budžet i sagledava financije. Nije istina da sam rekao da su kapetani problem u Hajduku, kao što tvrdi Kalinić.

Jedan od igrača koje je Nikola spomenuo je daleko najbolji naš igrač tada. Momčad i trener imaju u ovom trenu maksimalnu potporu kluba. Model Hajduka je jednostavan. Nitko nema apsolutnu odluku ni u čemu.

Za to smo se borili. Imali smo namjeru u sljedećih tjedan-dva prezentirati medijima novog sportskog direktora. Neko vrijeme se radi na izradi ciljeva i strategije koja je dobra – rekao je predsjednik Hajduka.

Kakav je status Gennara Gattusa i je li istina da ne pričate s njim?

– Od trenera očekujem da ispunjava svoj ugovor. On je motiviran za sljedeću utakmicu. Nadam se da će ovu situaciju iskoristiti da podigne momčad. Novi sportski direktor nema pravo donositi odluke dok naš trener ispunjava svoj ugovor. Ja sam dva nivoa više od trenera u hijerarhiji. Ne pričam s njim jer mu nemam što sugerirati o njegovom poslu.

Novi sportski direktor?

– Novi sportski direktor ima više od 20 godina iskustva na poziciji člana uprave za sport. Dulje tražimo osobu koja je negdje vodila skauting ili akademiju te bila sportski direktor. Malo je takvih osoba. Imali smo jednog od kandidata kojeg još nagovaramo. Osoba koja bi trebala potpisati ugovor je kapacitet da obavlja tu funkciju. Mislim da ćemo sutra ili ovih dana potpisati ugovor.

Objava I predsjednik Hajduka održao presicu: “Ja sam smijenio Kalinića. On je bio moja greška zbog koje mi je žao” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

hnk hajduk (18)ivan bilić (18)nogomet (2550)Sport (11408)