Jadrolinija nabavlja pet novih katamarana! Pogledajte kako izgledaju dva koja stižu već za koji mjesec

riportal - prije 7 sati - link

Jadrolinija je kupila dva katamarana koja će biti isporučena u studenom. Zvat će se Cvijeta i Ružica, a slični su postojećim Jadrolinijinim katamaranima Kata i Danica, javlja Forbes Hrvatska.

Novi aluminijski katamarani izgrađeni su 2023. godine u indonezijskom brodogradilištu Cahaya Samudra Shipyard. Dugi su 38 metara, široki 10, kapacitet im je 312 putnika, a snaga 2880 kW.

Imena su dobili po dubrovačkoj pjesnikinji i umjetnici Cvijeti Zuzorić te po Ružici Markobašić, koja je ubijena 1991. godine na Ovčari. Njihova trenutačna imena su Majestic Flair i Majestic Glory. U vlasništvu su kompanije Majestic Fast Ferry. Servis Marine Traffic otkriva kako su do prije dva tjedna održavali linije između Singapura i indonezijskog otoka Batam.

Jadrolinija pojasnila što je s natječajima za preostala tri katamarana

Osim ova dva, Jadrolinija u planu ima nabavu još tri katamarana. S obzirom na to da u Narodnim novinama nije bilo informacijama o završetku nabave prvoga te konačnog raspisivanja natječaja za druga dva (samo je najavljen u Prethodnim savjetovanjima), Jadroliniju je Forbes pitao u kojoj je fazi nabava ta tri broda.

Odgovorili su kako je odluka o odabiru prvoga gotova te se završava Ugovor o kupnji. Iz Jadrolinije nisu dali više detalja, no iz ranije objavljene dokumentacije se zna da se radi o novom ili trajektu starom najviše šest mjeseci. Jedan od uvjeta natječaja bio je da ga je moguće raskinuti ako katamaran ne bude isporučen 15. listopada, pa je za pretpostaviti da će biti isporučen do tog datuma.

Natječaj za druga dva katamarana je prošao prethodno savjetovanje početkom kolovoza, a raspisivanje natječaja tek slijedi. Oni će se tek graditi, a bit će isporučeni 18 mjeseci od završetka natječaja, prenosi Index.hr

The post Jadrolinija nabavlja pet novih katamarana! Pogledajte kako izgledaju dva koja stižu već za koji mjesec appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (534)Jadrolinija (190)katamaran (4)