Produžen rok za upis Urbanih studija Sveučilišta u Rijeci

novilist - prije 6 sati - link

Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci – Deltalab produžio je rok za podnošenje prijava za upis druge generacije studenata Urbanih studija do 1. listopada.

Riječ je o interdisciplinarnom specijalističkom studiju prostornog i strateškog oblikovanja složenih urbanih sustava, pojava i transformacija, koji provodi i razvija Deltalab Sveučilišta u Rijeci.

Inovativni kurikulum Urbanih studija okuplja stručnjake iz širokog spektra znanstvenih i umjetničkih disciplina u dinamičan obrazovni proces koji kombinira predavački i radionički program, istraživačku i metodološku praksu u okviru specifičnog tematskog fokusa generacije, bogati program gostujućih predavanja i mentorirani razvoj individualnih završnih radova studenata.

Namijenjeni svima čija istraživanja i prakse utječu na izgrađeno i programirano okruženje, strateško planiranje, infrastrukturne kapacitete te kolektivne imaginarije, Urbani studiji nude interdisciplinarno obrazovanje nužno za smislen doprinos razvoju otvorenih, inkluzivnih i otpornih urbanih sustava u kontekstu suvremenih političkih, ekoloških i tehnoloških kriza.

Objava Produžen rok za upis Urbanih studija Sveučilišta u Rijeci pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1113)Rijeka & Regija (1027)Sveučilište u Rijeci (23)