Ostavili dijete (2) prijatelju pa krijumčarili Sirijce u Hrvatsku i završili u zatvoru: ‘Što da sada radim s djetetom?!’

riportal - prije 5 sati - link

‘Oni su se danas trebali vratiti. No, od jutros nisam imao nikakav kontakt s njima’, uznemireno je u ponedjeljak za Blick kazao prijatelj kod kojega je dijete, prenosi Net.hr.

Hrvatska policija pokušala je u ponedjeljak ujutro zaustaviti autobus sa švicarskim tablicama. Činio im se pretrpan. Vozač nije namjeravao stati na zvučne i vizualne signale već je stao na gas i izazvao nesreću. U sudaru je ozlijeđeno 14 ljudi od kojih neki teško. Među ozlijeđenima je sedmero djece, a vozač je uhićen.

U autobusu su navodno bili migranti iz SirijeBlick doznaje da je autobus unajmio Švicarac indijskog porijekla Jaspal F. (34) i Brazilka iz kantona Bern Isabella C. (26) . Oni su osumnjičeni krijumčari ljudi. Isabella je prije akcije ostavila svoje dvoipolgodišnje dijete kod prijatelja svog dečka na tri dana.

“Oni su se danas trebali vratiti. No, od jutros nisam imao nikakav kontakt s njima”, uznemireno je u ponedjeljak za Blick kazao prijatelj kod kojega je dijete. Nada se da će se ubrzo vratiti.

“Treba mi pomoć – što da radim s djetetom?”, pita se čovjek.

Vlasnik autobusa (42) potvrdio je za Blick da su krijumčari unajmili autobus u četvrtak.

“Zapravo su ga danas trebali vratiti. Odjednom dobijem poruku da je moj autobus imao nesreću u Hrvatskoj. To je jednostavno nevjerojatno”, kazao je vlasnik. Par mu je rekao da planiraju putovanje Švicarskom sa svojom obitelji tijekom vikenda.

“Tražili su autobus s dovoljno mjesta za osam osoba.” Kako bi bio siguran, vlasnik im nije dao originalne dokumente vozila. “Imali su kopiju u vozilu. Nerado dajem originalne dokumente jer se vozilo tada može jednostavno odjaviti i prodati dalje”, rekao je, prenosi Net.hr.

The post Ostavili dijete (2) prijatelju pa krijumčarili Sirijce u Hrvatsku i završili u zatvoru: ‘Što da sada radim s djetetom?!’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2435)krijumčarenje (12)migranti (88)