Iznenađenja u kvalifikacijama: Paragvaj pobijedio Brazil, Kolumbija Argentinu

novilist - prije 6 sati - link

Paragvaj je u utorak u Asuncionu u utakmici osmog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., priredio iznenađenje svladavši Brazil s 1-0, , dok je Kolumbija s 2-1 bila bolja od Argentine..

Jedini pogodak na utakmici zabio je veznjak Diego Gomez u 19. minuti susreta.

Seleção, koji je doživio četvrti poraz u ovim kvalifikacijama, pao je na petu poziciju na ljestvucu  s deset bodova. Ima samo jedan bod više od Paragvaja koji se popeo na sedmo mjesto i plasirao se u play-off.
U sljedećem kolu koje je na rasporedu 10. listopada, Brazil će u Santiagu odmjeriti snage s Čileom, dok Paragvajci putuju u Ekvador.

Kolumbija se osvetila Argentini za poraz u finalu Copa Américe, pobijedivši aktualnog kontinentalnog i svjetskog prvaka s 2-1.

Golove za Kolumbiju zabio je James Rodriguez u 25. minuti i u 60. s bijele točke, dok je jedini pogodak za Argentinu postigao Nicolas Gonzalez u 49. minuti.

Argentini je ovo drugi poraz u ovim kvalifikacijama, nakon neuspjeha (0-2) koji je Bomboneri nanio Urugvaj, ali i dalje je prva na ljestvci s 18 bodova.

Kolumbija je druga sa 16 bodova, a Urugvaj treći s 14 bodova.

Prvih šest u južnoameričkim kvalifikacijama izborit će plasman za Svjetsko prvenstvo 2026., dok će sedmi u repesaž.

Objava Iznenađenja u kvalifikacijama: Paragvaj pobijedio Brazil, Kolumbija Argentinu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2551)