Njemačka vlada dala 1000 eura pomoći silovatelju djeteta nakon što je deportiran

narod - prije 5 sati - link

njemačkanjemačka

Gotovo 30 najozloglašenijih afganistanskih kriminalaca dobilo je novac njemačkih poreznih obveznika kako bi im se pomoglo da se vrate u svoju domovinu. Njemačka vlada je afganistanskom silovatelju djeteta uručila 1000 eura nakon što je deportiran natrag u domovinu zajedno s 27 drugih osuđenih kriminalaca.

>Zločin u Solingenu ukazuje na tešku krizu useljeničke politike i pravne države

Svi deportirani bili su osuđeni za teška kaznena djela

Neimenovana osoba tvrdila je da je imala 16 godina kada je osuđena za silovanje i seksualni napad na 11-godišnju djevojčicu u parku dvorca Neustrelitz u srpnju 2022.

Slučaj je izazvao bijes među konzervativnim političarima nakon što je počinitelj zbog napada dobio uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora.

Međutim, njemačka savezna ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser potvrdila je da je 28 afganistanskih kriminalaca deportirano u prvom pokušaju repatrijacije u Afganistan od povratka talibana na vlast.

Svi deportirani bili su osuđeni za teška kaznena djela u Njemačkoj tijekom svog boravka u Europi, uključujući silovanje, podmetanje požara i kaznena djela droge. Nekima je naređeno da napuste njemački teritorij od 2019., ali su ostali živjeti u zemlji.

Svaki je migrant dobio 1000 eura od savezne vlade kao pomoć za troškove života u svojoj domovini između šest i devet mjeseci, piše Remix News.

>Čelnik njemačke oporbe traži od Scholza uvođenje strožih migracijskih pravila

I ljevičari smatraju da treba ”značajno povećati broj deportacija”

Državni ministri povezani sa sadašnjom lijevo-liberalnom semafor saveznom koalicijskom vladom počeli su oštro govoriti o deportaciji stranih kriminalaca nakon porasta podrške antiimigracijskim strankama.

“Za nas, svatko tko ima pravo na zaštitu naći će pomoć u Rheinland-Palatinatu, ali nemamo mjesta za bilo koga tko počini ozbiljne zločine u našem društvu”, rekla je ministrica integracije Rheinland-Pfalza Katharina Binz iz Zelenih.

“Moramo značajno povećati broj deportacija”, rekao je SPD-ov ministar unutarnjih poslova George Maier u Tiringiji, njemačkoj pokrajini koja je tijekom vikenda svjedočila povijesnoj izbornoj pobjedi desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD).

>Uspjeh AfD-a na izborima na istoku Njemačke, no premalo za preuzimanje vlasti

Retorika diljem Njemačke o jačanju deportacija nedavno se pojačala nakon najnovijeg napada nožem u Solingenu gdje je sirijski migrant nožem izbo nekoliko ljudi na festivalu raznolikosti, ubivši njih troje.

>Objavljena jeziva snimka navodnog napadača iz Solingena: Sirijac maše sabljom i prijeti

Objava Njemačka vlada dala 1000 eura pomoći silovatelju djeteta nakon što je deportiran pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

afganistan (15)eu (239)Izdvojen članak (900)migranti (86)Njemačka (344)silovanje (46)