Otvorene su prijave za radionice Njegovanje financijske spretnosti od najranije dobi

riportal - prije 7 sati - link

Grad Kastav je započeo s edukativnim i kulturnim aktivnostima za čiju je provedbu ostvario sufinanciranje od strane Ministarstva demografije i useljeništva.

Jedna od aktivnosti namijenjenih djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole je Njegovanje financijske spretnosti od najranije dobi. Riječ je o ukupno 16 interaktivnih radionica koje će se provoditi, u suradnji s Udrugom Trija, u prostoru Poduzetničkog inkubatora KASPI u periodu od rujna 2024. do kraja svibnja 2025. godine.

Glavni cilj aktivnosti je obrazovati djecu o osnovnom razumijevanju načina uspješnog upravljanja novcem, učinkovitog kućnog proračuna, prepoznavanja financijskih zamki, zarađivanju, trošenju, štednji, ulaganju te postizanju financijskog blagostanja.

Kroz osam mjeseci u interaktivnim edukacijskim radionicama koristit će se aktivnosti koje simuliraju proračun, kupovinu i upravljanje novcem. Koristiti će se ilustrirane knjige, stripovi i priručnici koji obrađuju teme poput štednje, investiranja i rukovanja novcem na način koji je prilagođen njihovoj dobi i razumijevanju. Pred sudionike će se postavljati financijski izazovi poput uštede određene svote novca za kupovinu omiljenog predmeta ili za financiranje nekog hobija. Također, sudionike će se motivirati kroz simuliranje situacije/roll-play aktivnosti iz stvarnog života, u kojima mogu donositi financijske odluke, poput vođenja kućnog proračuna ili donošenja odluka o kupovini, što će im omogućiti da steknu praktično iskustvo i razviju vještine donošenja odluka.

Prva radionica će se održati u subotu 14. rujna 2024. godine u periodu od 9:30 do 11:00 sati u prostoru Poduzetničkog inkubatora KASPI, na adresi Milana Marjanovića 1, Kastav (prizemlje).

Broj sudionika je ograničen, a za uključivanje u aktivnost potrebno je popuniti obrazac Pristupnice iz priloga te dostaviti na e-mail: martina.vostic@kastav.hr.

Kontakt osoba: Martina Voštić; e-mail: martina.vostic@kastav.hr; tel: 688 204; mob: 091 323 7632.

Pristupnica i suglasnost

The post Otvorene su prijave za radionice Njegovanje financijske spretnosti od najranije dobi appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

financije (195)kastav (51)RIJEKA I PGŽ (787)