Pavao Vujnovac u Međunarodnom savjetodavnom odboru Atlantskog vijeća

novilist - prije 5 sati - link

Pavao Vujnovac, osnivač Energije Naturalis (ENNA), PPD-a te većinski vlasnik i predsjednik Upravnog odbora Fortenove, jedne od najvećih kompanija u jugoistočnoj Europi, pridružuje se Međunarodnom savjetodavnom odboru Atlantskog vijeća (eng. Atlantic Council), objavljeno je iz PPD-a.

Međunarodni savjetodavni odbor, ističe se u objavi, skupina je bivših svjetskih lidera i izvršnih direktora nekih od najistaknutijih svjetskih kompanija koji pruža savjete i stručnu podršku vodstvu Atlanskog vijeća, organizacije sa sjedištem u Washingtonu.

Pavao Vujnovac, s bogatim iskustvom osnivanja i vođenja jedne od najvećih energetskih kompanija u središnjoj i jugoistočnoj Europi, ovoj uglednoj skupini donosi vrijednu perspektivu iz regije.

“Vujnovac već duže vrijeme aktivno sudjeluje u različitim događanjima koje organizira Atlantsko vijeće, doprinoseći organizaciji svojim profesionalnim iskustvom i stručnošću, posebno u pitanjima povezanim s energetskim sektorom.

U posljednje vrijeme je prvenstveno doprinosio raspravama povezanim uz LNG, ali i predstavljao potencijale geotermalne energije u regiji, kao i projekte razvoja baterija koje njegova ENNA Grupa provodi s hrvatskom tehnološkom kompanijom Rimac Automobili.

Nedavna akvizicija većinskog udjela u Fortenova Grupi označava značajnu ekspanziju u sektore maloprodaje i prehrambene industrije, samim time i otvara i nova područja u kojima Vujnovac može dati svoj doprinos radu Atlantskog vijeća na globalnoj razini.”, stoji u objavi.

Predsjednik i izvršni direktor Atlantskog vijeća, Frederick Kempe, izrazio je svoje zadovoljstvo pridruživanjem Pavla Vujnovca ovoj skupini istaknutih profesionalaca.

“Drago nam je što možemo izraziti dobrodošlicu gospodinu Vujnovcu u našem Međunarodnom savjetodavnom odboru te se radujemo bliskoj suradnji s njim u narednim godinama.

Veliko iskustvo gospodina Vujnovca u energetskom i maloprodajnom sektoru u jugoistočnoj Europi, u kombinaciji s njegovom strateškom vizijom i vodstvom, predstavljat će značajan doprinos radu našeg Odbora.

Također sam uvjeren da će biti izuzetan mentor novoj generaciji Millenium Leadership Programa Atlantic Councila koja će imati veliku korist od njegovog bogatog znanja i jedinstvene perspektive”, istaknuo je Kempe.

Pavao Vujnovac je drugi Hrvat koji se pridružio ovoj prestižnoj skupini, nakon bivše predsjednice Republike Hrvatske gospođe Grabar-Kitarović, a surađivat će, između ostalog, s izvršnim direktorima globalnih divova kao što su Repsol, Airbus, Pfizer, Eni, kao i bivšim premijerima Danske, Španjolske, Švedske, Australije i Pakistana koji također sudjeluju u radu Odbora.

Objava Pavao Vujnovac u Međunarodnom savjetodavnom odboru Atlantskog vijeća pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4149)Novosti (1273)Pavao Vujnovac (16)