Sadio marihuanu u opatijskim šumama: Uzgojio biljke više od 2 metra!

riportal - prije 5 sati - link

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici crikveničke i opatijske policije proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 34 i 47 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Spomenuti 34-godišnjak se sumnjiči da je na šumskom predjelu na širem opatijskom području neovlašteno zasadio i uzgojio stabljike biljke konoplje, od koje se dobiva droga marihuana.

Provedenim očevidom na navedenom šumskom predjelu pronađene su i izuzete tri biljke i to dvije visine 196 cm i jedna od 236 cm.

Temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci u sklopu istraživanja je provedena i pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 24-godišnjak na opatijskom području gdje su pronađene dvije inzulinske šprice, u kojima se nalazilo ulje kanabisa u količini od oko 8 mililitara, odnosno predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Također je utvrđeno da 34-godišnjak nije prijavio svoje prebivalište u mjestu gdje stanuje.

Naime, u nedjelju, 8. rujna oko 22,20 sati na državnoj cesti DC8  kod Novog Vinodolskog policijski službenici su prilikom redovne kontrole prometa zaustavili osobno vozilo pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnji vozač. U posjedu spomenutog pronađena je droga metamfetamin, nekoliko medicinskih šprica od oko 3,55 ml sa sadržajem metamfetamina te bočicu sa sadržajem droge ketamin.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, osumnjičeni 34-godišnjak prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o prebivalištu građana, dok je 47-godišnjak sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

The post Sadio marihuanu u opatijskim šumama: Uzgojio biljke više od 2 metra! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2445)marihuana (27)Opatija (292)policija (791)