Tijekom kolovoza u PGŽ-u dvojica motociklista poginula, dok je 6 mopedista i 4 motociklista teže ozlijeđeno

novilist - prije 4 sata - link

Policijski službenici su tijekom mjeseca kolovoza na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama.

Pojačane preventivno-represivne aktivnosti organizirane su i za vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 298 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala.

Od ukupnog broja 196 prekršaja se odnosi na motocikliste, a 102 prekršaja na vozače mopeda.

Najviše prekršaja, njih 115, odnosi se na vožnju bez zaštitne kacige, 50 prekršaja vožnje motociklom i mopedom na kojima nije vidljiva registarska pločica ili nije postavljena, 39 prekoračenja brzine te 23 prekršaja vožnje motociklom i mopedom bez potrebne kategorije.

Slijede 18 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 10 prekršaja vožnje neregistriranim vozilom i isti broj prekršaja isteka važenja prometne dozvole, osam prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, sedam prekršaja pretjecanja i obilaženja, dva prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska, kao i jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji.

Inače, tijekom kolovoza, osim prekršaja evidentirane su i 52 prometne nesreće u kojima je sudjelovalo 36 motociklista i 16 vozača mopeda.

U tim nesrećama su, nažalost, dva motociklista smrtno stradala, šest mopedista i četiri motociklista su teže, a 16 motociklista i tri mopedista su lakše ozlijeđena.

Objava Tijekom kolovoza u PGŽ-u dvojica motociklista poginula, dok je 6 mopedista i 4 motociklista teže ozlijeđeno pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2445)ozljede (42)smrtni ishod (13)