Kustić otkrio tko je zadivio Gvardiola: ‘Za njega misli da je čudo od igrača’

narod - prije 5 sati - link

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dan nakon utakmice Vatrenih prokomentirao je brojne teme, a za početak se dotaknuo kapetana Luke Modrića. On je nekoliko sati uoči 39. rođendana zabio spektakularan pogodak za pobjedu, ali i pored toga, odigrao je utakmicu na najvišoj razini.

“Kad se nakon Europskog prvenstva lomilo hoće li nastaviti, vjerovali smo u njega da će ostati. Bitno je da je tu s nama, nije bitno dokad”, rekao je Kustić na početku. Dodao je kako je HNS nakon Eura stao iza izbornika Zlatka Dalića, a sada su njegovi izabranici pokazali da je igra Hrvatske odlična pa čak i u porazu od Portugala.

“Puno smo pričali nakon Eura, stali iza izbornika i vjerovali smo u iskorak. Ovo je pravi putokaz, bilo je protiv Portugala jako dobro i pokazalo se da novi sustav odgovara reprezentativcima. Tu su i mladi igrači koji su se nametnuli i sada smo u Osijeku dobili potvrdu pravog puta”, rekao je predsjednik Saveza.

Kazao je kako je prije početka Lige nacija bio veliki pritisak na igračima i izborniku zbog ranog ispadanja s Eura. “Kad smo vidjeli da nova formacija i mladi igrači funkcioniraju na najbolji način, dobili smo optimizam za Poljsku”, rekao je. Mladi igrači iskoristili su svoju minutažu. Posebno Igor Matanović i Petar Sučić, a ponovno je odličan bio i Luka Sučić.

‘Čudo od igrača’ 

“Mladi igrači koji imaju dvojna državljanstva mogli su odabrati druge zemlje, neki su od njih i zaigrali za mlađe uzraste Njemačke ili Bosne i Hercegovine. Moram se zahvaliti svim suradnicima, pogotovo Stipi Pletikosi, koji su sudjelovali u tome da se odluče prihvatiti poziv Hrvatske”, rekao je Kustić.

Joško Gvardiol na treninzima u Manchester Cityju mora čuvati Erlinga Haalanda, a sada je za sparing partnera imao Igora Matanovića. Hrvatski branič biranim je riječima govorio o Matanoviću, a Kustić je prenio što je kazao. “Rekao je da je čudo od igrača, nije ga lako čuvati i poručio je da će biti veliki igrač”, otkriva predsjednik.

Za kraj, aktualno je i pitanje izgradnja reprezentativnog kampa. “Dugi niz godina govorimo o tome da nam treba kamp, sada čekamo pravomoćnost građevinske dozvole. Ako sve prođe kako treba, u veljači ili ožujku 2025. godine krećemo s izgradnjom kampa”, zaključio je Marijan Kustić za Dnevnik Nove TV.

Objava Kustić otkrio tko je zadivio Gvardiola: ‘Za njega misli da je čudo od igrača’ pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

marijan kustić (17)Možda ste propustili (323)Sport (11382)