Očekivano: Ivana Kekin kandidatkinja Možemo za predsjednicu države

narod - prije 8 sati - link

KekinKekin

Ivana Kekin je u ponedjeljak, nakon provedenih predizbora unutar stranke Možemo, službeno odabrana za kandidatkinju na predstojećim predsjedničkim izborima koji bi se trebali održati u prosincu.

“Nakon provedenog procesa unutarstranačkih predizbora, dr. sc. Ivana Kekin dr. med. odabrana je od članstva Možemo! za kandidatkinju stranke na predstojećim izborima za predsjednicu Republike Hrvatske”, priopćili su iz platforme Možemo u ponedjeljak. Najavili su i predstavljanje kandidature Ivane Kekin.

“Tim Vas povodom pozivamo na predstavljanje kandidature, koje će se održati sutra, u utorak 10. rujna 2024., u 13 sati na Europskom trgu u Zagrebu. U slučaju kiše, predstavljanje kandidature će se održati u prostorijama stranke, Berislavićeva 12, Zagreb, u 13 sati”, stoji u priopćenju.

>Je li Ivana Kekin kandidatkinja Možemo za predsjednicu?

Kekin dobila natpolovičnu većinu glasova

Stranka Možemo, piše N1, jedina je koja ima takvu vrstu unutarstranačkih predizbora.

“Mi smo jedina stranka u Hrvatskoj koja ima sustav predizbora. To znači da omogućujemo proces unutar stranke kako bi se svaki član mogao kandidirati za određenu funkciju i da svi mogu sudjelovati u glasanju. Što se tiče lista, svi glasaju o njima”, kazala je koordinatorica te stranke Sandra Benčić u ponedjeljak za HRT.

“Statut stranke nalaže da samo kandidat koji dobije natpolovičnu većinu glasova može biti izabran”, rekla je Benčić.

Predsjednički izbori 2024. trebali bi se održati u prosincu. Drugi krug bit će u siječnju u slučaju da niti jedan kandidat prethodno ne dobije većinu.

Objava Očekivano: Ivana Kekin kandidatkinja Možemo za predsjednicu države pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4129)Ivana Kekin (23)Izdvojen članak (883)možemo (65)predsjednički izbori 2024 (25)