Stigao je novi iPhone opremljen umjetnom inteligencijom. Siri će dobiti puno novih mogućnosti

novilist - prije 1 dan - link

Apple je u ponedjeljak predstavio svoju novu liniju iPhonea, prvih pametnih telefona opremljenih Apple Intelligenceom, Appleovim novim sustavom generativne umjetne inteligencije (AI), u čijem je razvoju kalifornijska grupa dosad zaostajala.

“Oduševljeni smo što možemo predstaviti prve telefone iPhone dizajnirane iz temelja za Apple Intelligence i njegove revolucionarne mogućnosti,” rekao je Tim Cook, šef kalifornijske tvrtke Apple.

Tvrtka je još lansirala i nove bežične slušalice AirPods od kojih će neke uključivati ​​slušna pomagala, a očekuje se i veliko ažuriranje glasovnog asistenta Siri.

REUTERS/Manuel Orbegozo

“Apple Intelligence označava početak nove ere za Siri,” najavio je Craig Federighi, potpredsjednik Applea. Prema njegovim riječima, novi AI sustav čini asistenta “prirodnijim, prilagođenijim kontekstu u kojem se nalazite i osobnijim”.

Apple je predstavio Apple Intelligence početkom lipnja, godinu i pol nakon što je start-up OpenAI pokrenuo val generativne umjetne inteligencije projektom ChatGPT.

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, korisnici će moći “pretvoriti bilješke u napisane pozivnice” na događaj, objasnio je Federighi.

Vidjet će i sažetak svake e-pošte, a također će se moći postavljati Siri kompliciraniji zahtjevi, na primjer da pronađe fotografiju u albumima usmenim opisom.

Objava Stigao je novi iPhone opremljen umjetnom inteligencijom. Siri će dobiti puno novih mogućnosti pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

apple (27)iphone (9)SCI-tech (136)Tehnologija (599)umjetna inteligencija (89)