U Delnicama upisano manje prvašića nego inače, ali već iduće godine će biti puno bolje

novilist - prije 7 sati - link

DELNICE – Leina Ademi, Elena Grič, Ema Andrić, Jasmina Hudorović, Robert Hudorović, Tea Knaus, Neo Kuretić, Arsen Majnarić, Mauro Miloš, Tina Mrvoš, Noemi Pađen, Rene Štimac Ilić, Mario Vasić, Fran Vujević (1A) te Kira Andrić, Gabi Bolf, Petra Butković, Mia Golić, Luka Jajaš, Noa Jambrešić, Petra Litanj, Irina Macura, Borna Majnarić, Elena Malnar, Lukas Mance, Miljenko Odorović, Hana Podnar, Julija Rački, Karla Rogić i Lovro Štajduhar (1B) su u Delnicama prozvani i u školskoj sportskoj dvorani predstavljeni prvašići delničke OŠ Ivana Gorana Kovačića.

Prozvale su ih njihove razrednice Jolanda Gržinić (1A) i Adriana Krulić (1B) koje su svakog i pozdravile, a riječima dobrodošlice na početku svečanosti obratio im se i Mladen Bolf, ravnatelj delničke OŠ Ivana Gorana Kovačića.

Lijepe želje

Istaknuvši kako je broj od 32 prvašića u Delnicama i dva u Područnoj školi Crni Lug nešto manji od uobičajenih četrdesetak, ravnatelj Bolf poželio je svakom prvašiću uspješno školovanje i lijepe školske dane, a lijepim se željama prvašićima, kao i svim ostalim osnovcima, pridružila i delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić zaželjevši im puno ljubavi, prijateljstava i znanja.

– Budite dobri jedni prema drugima, pomažite onima kojima je pomoć potrebna i – sretno svima, poručila je delnička gradonačelnica nakon čijeg govora je krenuo prigodni program koji su svojim nasljednicima priredili prošlogodišnji prvašići, sada već učenici 2A i 2B, a za nastup su ih pripremile njihove nastavnice Zvjezdana Čuić i Goranka Štimac.

Ravnatelj Mladen Bolf pozdravio je prvaššiće

Bilo je u tom programu pjesme, plesa, glume i recitacija, a obrađene su teme prijateljstva, školovanja, ljubavi prema prirodi i bližnjima, ponašanja u prometu i mnogo toga drugoga, a sve skupa praćeno je pljeskom nazočnih i velikom pažnjom prvašića koji su, sve dok ih njihove učiteljice nisu prozvale, sjedili uz svoje roditelje i promatrali program kakvog će i oni naredne godine izvoditi. Poslije prozivke i predstavljanja svi su, baš kako treba, krenuli svaki za svojom učiteljicom u prostoriju koja će cijele ove godine biti njihova učionica. I tako je počelo njihovo školovanje koje će za neke kraju biti privedeno tek za dvadesetak godina obranom diplomskog rada na nekom od fakulteta u Rijeci, Zagrebu… SRETNO!

Sve spremno

Ravnatelj Mladen Bolf istaknuo je kako je za početak nastave sve spremno i svi jedva čekaju početak.

– Uz nastavu u matičnoj školi imamo i nastavu s osam učenika u Područnoj školi u Crnom Lugu i to u dva kombinirana razredna odjela, a također ćemo u matičnoj školi imati zaseban razredni odjel za djecu s posebnim potrebama kojih je šest, uzrasta od prvog do šestog razreda. Njih bi trebao voditi edukacijski rehabilitator za kojeg smo već dva puta raspisali natječaj, ali se nitko njije javio pa ćemo, dok ne zaposlimo stručnu osobu, improvizirati, rekao je ravnatelj Bolf.

Gradonačelnica Mihelčić istaknula je kako će Grad Delnice i dalje pomagati koliko god to bude moguće.

– Već sada mi financiramo produženi boravak u prva tri razreda, odnosno rad tri učiteljice. Također financiramo radne bilježnice za sve učenike, kao i programe (Globe projekt, sportski programi…) koje škola prijavi, a ove ćemo godine sudjelovati i u nekim radovima vezanim uz uređenje nekih dijelova škole kako bismo poboljšali uvjete rada u školi. Da je suradnja odlična, vidi se i iz toga što nam je škola iznova ustupila prostor koji će, dok se ne izgradi dodatni prostor Dječjeg vrtića Hlojkica, koristiti dio polaznika našeg delničkog vrtića, rekla je gradonačelnica Mihelčić.

Dogodine – bolje

Ukupan manji broj učenika u delničkoj OŠ Ivana Gorana Kovačića posljedica je činjenice da su krajem prošle školske godine otišla dva veća osma razreda koja su brojila 46 učenika. Upisana su 32 prvašića pa je ukupno 14 učenika manje, ali je to tek trenutačno stanje jer će naredne školske godine, potvrđuju to projekcije, prvašića biti više od pedeset, a to znači da će vjerojatno naredne godine biti formirana tri prva razreda.

Objava U Delnicama upisano manje prvašića nego inače, ali već iduće godine će biti puno bolje pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Delnice (43)Gorski Kotar (172)prvašići (4)