UŽAS U POVIJESNOJ JEZGRI Dječak propao u šaht, vrtlog ga vukao prema dolje

dulist - prije 5 sati - link

Županijski operativni centar 112 oko 13 sati zaprimio je dojavu da je dijete upalo u otvoreni šaht u povijesnoj jezgri Dubrovnika. Prestravljena majka dječaka ispričala je za RTL detalje drame.

– Sin je doslovno propao u šaht koji ga je usisavao. Glava mu je bila pod vodom, a u sekundi je rukom dohvatio rub šahta, borio se s vodom, ali izvukao se van. Ovo je moglo završiti jako loše, mogao se utopiti – govori majka iz Zagreba koja je htjela ostati anonimna.

Njezin sin je učenik osmog razreda osnovne škole i na maturalcu je u Orebiću.

– Svaki dan idu na izlete i danas je bio na redu Dubrovnik. Krenuli su iz Orebića kad je kiša već pomalo počela padati. Kad su bili pred gradom, bili su neodlučni hoće li krenuti u razgledavanje jer je kiša već počela jače padati. Vodičica je rekla da mogu krenuti, pa su i jesu – rekla je majka.

Odjednom je naglo počelo jako padati, pa su odlučili pričekati u Pomorskom muzeju dok se vrijeme ne smiri. Nešto prije podneva krenuli su dalje. Razgledavanje je završilo i izlazili su iz grada prema autobusu.

– Sin je hodao kraj profesora i odjednom propao, izgubio je čvrsto tlo pod nogama. Voda se slijevala i nije se vidjelo što je cesta, a što pločnik. Doslovno je nestao u šahtu i glava mu se potopila – nastavlja majka dječaka.

Sekunde su bile u pitanju. U vrtlogu vode, dječak je uspio rukama dohvatiti rub i počeo se ‘čupati’ vani.

– Sin mi je prepričao da ga je voda vukla prema dolje, imao je osjećaj da će mu tenisice pasti s nogu, nogama nije mogao dohvatiti dno šahta. Bila je to borba s vodom – tvrdi majka koja navodi da je to bila borba za život.

Svi su priskočili u pomoć, dječak se izvukao iz šahta, a zatim su pozvali hitnu pomoć koja ga je prevezla u dubrovačku bolnicu.

– On je u šoku, ima veliki hematom iznad koljena, ali ništa nije slomio. Inzistirali smo da se dojavi policiji što se dogodilo, ali moram reći da nisu shvaćali zašto se radi tolika drama. Moj sin je mogao poginuti, doslovno se utopiti u šahtu. Nije mi jasno kako šaht može biti otvoren, kako nije zavaren. Ovakve poplave i iznenadno nevrijeme mogu se uvijek dogoditi, pa netko će stradati – rekla je majka.

Ipak, sretna je što je sin dobro i što nije teže ozlijeđen.

– Moglo se dogoditi veliko zlo. Djeca se utope u bazenu, a moj sin je potpuno propao u šaht u kojem ga je vrtlog vukao prema dolje. Užas – kaže prestravljena majka.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2445)