Najavljen program ovogodišnjeg Hrvatskog olimpijskog dana

riportal - prije 8 sati - link

U utorak, 10. rujna od 10 do 12 sati u Centru Zamet demonstracijom i predstavljanjem sportova obilježit će se Hrvatski olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) je nacionalna sportska manifestaciju koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora, a ove godine i u vrijeme nakon održavanja Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara na kojima su se slavili uspjesi svjetskih i hrvatskih sportaša.

Cilj HOD-a je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. Hrvatski olimpijskim danom promiče se olimpijski pokret te promiču olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima.

Manifestaciju su najavili predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić, član Kluba riječkih olimpijaca Mario Šivolija te voditelj Odsjeka za sport i tehničku kulturu pri Upravnom za odgoj i obrazovanje, kulturu sport i mlade Grada Rijeke Renato Kostović. Uputili su pritom zajednički poziv djeci, mladima i roditeljima da pogledaju demonstracije i izaberu sport koji ima najviše odgovora.

Program započinje u 10 sati podizanjem olimpijske zastave, nakon čega će se predstaviti 28 sportskih udruga iz 20 sportova.

Predstavit će se Atletski klub Kvarner, Boksački klub Rijeka, Kendo klub Rijeka, Košarkaški klub „Flumen Sancti Viti“, Nogometni klub Lokomotiva, Nogometni klub Rikard Benčić, Odbojkaški klub Zamet, Odbojkaški savez PGŽ-a, Rukometni klub Zamet, Ženski rukometni klub Zamet, Muški rukometni klub Kozala, Gimnastički klub Rijeka, Gimnastički klub Vita, Klub sinkroniziranog plivanja „Primorje Aqua Maris“, Klub skokova u vodu „Primorje 2010“, Judo klub Rijeka, Judo klub Kvarner, Plivački klub Primorje, Riječki karate savez, Karate klub Champion, Ski klub Rijeka, Streličarski klub Rijeka, Streljački klub Lokomotiva, Tenis klub Match Point, Teniski savez grada Rijeke, Taekwondo klub Velebit, Vaterpolo klub Primorje i Wushu klub Rijeka.

Renato Kostović ispred Grada Rijeke pozvao je roditelje i djecu da posjete ovu manifestaciju koja promovira aktivan stil života, ali i duh olimpizma. Ujedno je podsjetio kako je sutrašnja demonstracija tek dio velikog broja klubova i sportova u Rijeci. Grad Rijeka, podsjetio je putem Javnih potreba u sportu i Riječkog sportskog saveza, redovito sufinancira preko sto klubova.

„Ponuda sportova u Rijeci zaista je bogata i smatramo da smo po tome među najboljima u Hrvatskoj“, poručio je Kostović.

Na stranicama Riječkog sportskog saveza nalazi se popis sportskih aktivnosti na području grada Rijeke https://rss.hr/sport-grada-rijeke/.

Hrvatski olimpijski dan održava se u organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

The post Najavljen program ovogodišnjeg Hrvatskog olimpijskog dana appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

program (19)rijeka grad (60)RIJEKA I PGŽ (793)