Dvije nagrade predstavi „Sretna kućica“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka na 11. međunarodnom festivalu lutkarstva Podgorica-Crna Gora 2024

riportal - prije 8 sati - link

„Sretna kućica“ autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas) i redateljice Morane Dolenc na 11. međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici, u Crnoj Gori, osvojila je dvije nagrade – nagradu za najbolje estetsko tehnološko rješenje lutaka i nagradu za glumačko majstorstvo.

Jedanaesti međunarodni lutkarski festival Podgorica – Crna Gora 2024, održao se od 4.-8. rujna 2024. okupivši lutkarska kazališta iz Španjolske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Crne Gore. Predstave su se osim u Podgorici, igrale još u četiri grada na sjeveru Crne Gore.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa svojom „Sretnom kućicom“ publici i žiriju predstavilo se u nedjelju, 8. rujna u dva termina.

Ova predstava za najmlađe nastala je prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kutli u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, dobila je i svoju lutkarsku inačicu.

The post Dvije nagrade predstavi „Sretna kućica“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka na 11. međunarodnom festivalu lutkarstva Podgorica-Crna Gora 2024 appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

festival (36)rijeka grad (60)RIJEKA I PGŽ (793)