Luku Modrića nakon utakmice i gola Poljacima dočekala je rođendanska torta i hrpa čestitara

novilist - prije 5 sati - link

ZAGREB Luka je taman odradio obaveze prema medijima, uputio se prema svlačionici i odškrinuo vrata prije negoli se odajama Vatrenih na Opus Areni prolomio spontan i gromoglasan pljesak. I potrajao dovoljno dugo da i njemu postane nelagodno. Koliko god bio svjestan činjenice da je 180. nastup za Vatrene okrunio još jednom maestralnom izvedbom i velemajstorskim pogotkom koji je Hrvatskoj donio vrijednu pobjedu nad Poljskom u drugom kolu novog izdanja Lige nacija.

I baš kad je napravio “počasni” krug da bi od svakog ponaosob primio čestitke za još jednu briljantnu izvedbu u najdražem dresu, a prvi val aplauza počeo jenjavati, kuhar reprezentacije Tomica Đukić na kolicima je dogurao tortu u čast slavljenika koji će otprilike sat vremena poslije dočekati 39. rođendan. Prskalice su zaiskrile baš kao i suze radosnice u Lukinim očima… I ne samo u Lukinim očima jer… Tko to može ostati ravnodušan na najezdu emocija koje su navirale svakim novim udarcem dlanom o dlan male, ali silno ponosne hrvatske nogometne obitelji u utrobi osječkog nogometnog “hrama”.

“Joooj, nemojte, pa nije još rođendan!”.

Foto Drago Sopta/HNS

Nije išlo… Nije bilo moguće. Uostalom, budimo realni, scenarij nije mogao biti ljepši. Sve se idealno uklopilo. Okrugli jubilej. Rođendan. Pobjeda. I remek-djelo hrvatske nogometne moderne.

“Dečki, čestitam vam na pobjedi. Kapa do poda za današnju igru, dugo nismo bili ovakvi. Ovo je pravi putokaz, Hrvatska će opet biti kao što je bila. Vjerujte u sebe, kad sam se vrate oni koji nedostaju to će opet biti top. Ponavljam, samo vjera u sebe, puno energije, emocija i ljubavi. Dragi Bog nas je nagradio. Dobro se odmorite i eto nas opet za dvadesetak dana. A tebi, kapetane, sretan rođendan u ime Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednika, cijelog stožera i tvojih suigrača. Da nas, ako dragi Bog da, i dalje vodiš i budeš s nama te da te momčad podržava kao i dosad”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

“A što da kažem, 180. nastup i još gol za 39. rođendan! Nema se što više reći”, poručila je team menadžerica Iva Olivari.

“Hvala svima na preuranjenim čestitkama. Ovako se igra i bori za Hrvatsku, ovako treba nastaviti. Pred nama je… Zapravo, pred vama je velika budućnost, ha, ha, ha… Ovo je putokaz i pokazatelj da i dalje imamo pravu momčad. Vjerujmo u nas i nastavimo prema novim pobjedama!”, rekao je Luka Modrić.

Dok je odlazio s Opus Arene ostala je urezana upečatljiva slika. Najveći igrač u povijesti hrvatskog nogometa u bijeloj T-shirt majici s ruksakom na leđima… Kao u danima najranijeg djetinjstva poslije treninga pionirske momčadi Zadarkomerca. Osmijeh je ostao isti. Dječački osmijeh pun sreće i zadovoljstva. Jednako iskren. I spontan.

Sretan rođendan, Luka! Sretan rođendan, Maestro! Tek ti je 39! Okrugli jubilej samo što nije… Čarolija traje. Neka potraje!

Objava Luku Modrića nakon utakmice i gola Poljacima dočekala je rođendanska torta i hrpa čestitara pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

hrvatska nogometna reprezentacija (629)luka modrić (226)nogomet (2529)