OnlyFans: Od niše u +18 industriji do globalnog fenomena – broji 4,1 milijun kreatora sadržaja i 305 milijuna registriranih korisnika

monitor - prije 4 sata - link

Digitalna platforma OnlyFans doživljava meteorski uspon i postaje globalni fenomen. Generirani zavidni prihodi privlače nove kreatore, sadržaj odrasle nove fanove, a monetizacija donosi golemi profit tajnovitom vlasniku. Nekoliko je ključnih faktora koji polučuju uspjeh platforme. Prvo, izravna veza između kreatora i fanova omogućuje personalizirani sadržaj. Pretplate osiguravaju kreatorima stabilne prihode, za razliku od platformi koje se oslanjaju na oglase i podložne su fluktuacijama. Ovaj model pokazao se iznimno unosnim. Tvrtka je za fiskalnu godinu 2023. prijavila 1,3 milijarde dolara prihoda i 650 milijuna dolara operativne dobiti. To se prevodi u operativnu profitnu maržu od 50%, značajno nadmašujući gigante poput Mete (35%) i Googlea (27%). Bug… no da taj posao nije baš jednostavan i da je za kreatore to ipak malo teža rabota, smatraju i na Forumu.

OnlyFans: Od niše u +18 industriji do globalnog fenomena – broji 4,1 milijun kreatora sadržaja i 305 milijuna registriranih korisnikaMonitor.hr.

pročitaj cijeli članak

**Vijest (1209)Internet (50)