Trsatska gradina ovog vikenda postaje mjesto iz srednjeg vijeka! Stiže Malik fest

riportal - prije 10 sati - link

Jeste li se ikad zapitali kako bi bilo postati vitez? Pripremite mač, naoštrite bodež i krenite put Trsata!

Vikend ispred nas pruža Vam  priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 14. i 15. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta. U dva dana posjetitelji će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, vidjeti brojne predstave, stare zanate te slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera. 

Program u subotu počinje u 15 sati i potrajat će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi. Malik će oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati, okušati se u srednjevjekovnim igrama, izrađivati luk i strijele, izraditi srednjevjekovnu frizuru, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Mališani će u velikoj bitci za kaštel pokazati svoju hrabrost u bitci protiv zle viteške vojske! Program u subotu završavamo mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom! 

U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od izrade Frankopanskih štitova i mačeva, kuhanja čarobnog napitka do srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i finale viteških borbi! I to nije sve, jer na Trsat stižu i nordijski hodači koji će u 9:30 sati krenuti s Mololonga putevima Trsatskih legendi te se priključiti događanjima na Trsatu uz degustaciju Frankopanskih delikatesa.

Ulaz na festival je besplatan.

Organizator ovogodišnjeg izdanja Malik festa je Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti, uz podršku sponzora i partnera: TZ Grada Rijeke, Grad Rijeka, TZ Kvarner i Primorsko – goranska županija, a u programu sudjeluju: Corvi Belli – Sveti Ivan Zelina, Knezovi Frankopani Trsat – Rijeka, Udruga Mutila – Medulin, Udruga Merlin – Pula, Kulturni front – Opatija, Red kraljevega Orla – Slovenija, Desdichado Medieval Fight Club – Mađarska, Kulturno društvo igralska skupina viteza Gašperja Lambergarja – Slovenija, Companie d’Noir – Mađarska, Srednjovjekovna udruga Barbanska kula – Barban, Udruga Anno Domini – Koprivnica, Viteški red sv. Nikole  – Varaždin, Streličarski klub Maura kal – Krk i Udruga Grobnički rez.

Pridružite nam se na Trsatskoj gradini i na tren kročite u neko drugo doba!

The post Trsatska gradina ovog vikenda postaje mjesto iz srednjeg vijeka! Stiže Malik fest appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

manifestacija (13)rijeka (1104)RIJEKA I PGŽ (793)