Brkovi protutnjali prepunim stadionom Šalata i proslavili 20 godina karijere

novilist - prije 7 sati - link

 

 

ZAGREB Zagrebačka punk folk wellness petorka Brkovi protekle je subote na prepunom zagrebačkom stadionu Šalata okrunila 20 godina karijere velikim samostalnim koncertom.

 

20 godina Brkova – stadion Šalata

 

Spektakularni koncert na otvorenom još jednom je potvrdio da su Brkovi bend oko kojeg hype ne jenjava. Velika turneja koja ih je vodila po cijeloj regiji, ali i Europi, kulminirala je s koncertom koji je privukao publiku iz cijele zemlje, kao i posjetitelje s cijelog kontinenta.

 

Zagrebačka punk folk wellness petorka cjelovečernjim je nastupom obilježila dva desetljeća svog glazbenog puta. Nezaustavljiva live mašina u sastavu Shamso69, Tomac, Šarac, Talentino i Torbica, na Šalati su protutnjali kroz opasnu set listu sastavljenu od pjesama iz svih faza benda. Kroz dva sata furiozne svirke bend je prošao kroz najveće hitove, kao i mnoštvo singlova sa svih dosadašnjih albuma.

 

Od “Ne želim da budem ok” s kojom su otvorili koncert, kao i “Slušaj sada dobro” i “Nevjernica”, već je bilo jasno da slijedi fantastičan koncert. “Meti ispred svojih vrata”, “Cvjetalo je meni cvijeće”, “Švaler”, “Samac”, “Govno”, “Bauštela”, “Ništa mi više ne značiš” nastavile su se oriti stadionom. Uslijedile su “Ornela”, “Šef”, “A ja ću da pijem”, “Opasno se drogiram”, “Boli me”, “Srećo laku noć”, “Mala”, “Nisam ja za tebe”, “Nije život cvjetno polje” kao i “Balkan star”. Maratonsku svirku bend je nastavio uz “Znanac”, “Bolje da sam s frendovima pio rujno vino”, “Hormon sreće”, “Više ni pankeri ne slušaju pank”, “Tolerancija”, “Kurvo prokleta”, “Samo pijan mogu”, “Seks i droga”. Večer su zatvorile “Hoću da mi dijete sluša narodnjake” i “Pizda materina”.

 

Brkovi su nastupom na Šalati dokazali da su svirački i po popularnosti u vrhu regionalne prve lige. Ono što je počelo kao punk folk bend duboko ukorijenjen u undergroundu, preraslo je u nezamjenjivu glazbenu priču koja ih je dovela na headlinerske pozicije najvećih regionalnih festivala, kao i klubova u regiji i izvan nje. Bend je godinama neprestano svirao, snimao i objavljivao, zbog čega je rastao u broju publike i godišnjih nastupa. 

 

Nastup na krcatom stadionu Šalata okrunio je dva desetljeća divljeg i nepredvidivog glazbenog puta koji je Brkovima zavrijedio horde fanova i izrodio brojne hitove.

 

Objava Brkovi protutnjali prepunim stadionom Šalata i proslavili 20 godina karijere pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (438)RIF (105)salata (12)