Najveća zvijezda među violinistima svjetske glazbene scene, najavila koncert u Zagrebu

novilist - prije 11 sati - link

U sklopu svoje svjetske turneje The Ara Malikian World Tour,  po mnogima i najveća zvijezda među violinistima svjetske glazbene scene, Ara Malikian, nastupat će i u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 17. listopada.

Umjetnički stil sviranja violine, njegovo bogato glazbeno iskustvo, kao i inovativan pristup, postali su poseban brend na svjetskoj glazbenoj sceni. Koncert u dvorani Lisinski provest će publiku kroz različite glazbene stilove, jer Arin repertoar, osim njegovih, uključuje i djela širokog spektra glazbenika, počevši od Davida Bowieja, Johanna Sebastiana Bacha, pa sve do Led Zeppelin i Paganinija, ali i do djela suvremenih kompozitora te obrade filmske glazbe, stoji u priopćenju.

Na njegovim koncertima, ljubitelji klasične glazbe, ali i ne samo nje, podjednako uživaju kako u zvucima violine u njegovim magičnim rukama, tako i u njegovom ekscentričnom stylingu i osebujnom scenskom nastupu.

Njegova karizmatična osobnost i fenomenalna energija donijeli su mu nebrojeno mnogo nagrada, što ga čini nevjerojatno traženim glazbenikom. Tijekom svoje karijere, održao je brojne koncerte diljem svijeta, od kojih je najpoznatiji onaj na stadionu Santiago Bernabeu.

Nastupio je s više od 40 svjetski poznatih umjetnika i ansambala, uključujući Stinga, Londonski komorni orkestar, Ciriški komorni orkestar, Moskovske virtuoze, Tokijski simfonijski orkestar i mnoge druge.

Ulaznice za ovu jedinstvenu večer u Zagrebu, tijekom koje će posjetitelji čuti i vidjeti kako izgleda ”Paganini u odijelu Jimija Hendrixa”, dostupne su putem sustava Eventim te na Ulaznice.hr .

Objava Najveća zvijezda među violinistima svjetske glazbene scene, najavila koncert u Zagrebu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (438)Mozaik (666)