Ivor Weitzer i drugu kolo zaredom briljira u opatijskom dresu: “Samo pružam ono što mogu”

novilist - prije 5 sati - link

 RIJEKA I druga ovosezonska prvoligaška pobjeda nogometaša Opatije ima potpis – Ivora Weitzera. Bilo je dosta nevjerice kada je ovoga ljeta trener Zoran Bogolin odlučio vratiti 36-godišnjeg veznjaka na Kantridu, no ispostavilo se da je taj potez bio – pun pogodak. Weitzeru nogometno znanje nikada nije bilo sporno, no osebujan karater i isto takvo shvaćanje nogometa nisu uvijek baš nailazili na podršku suigrača i okoline. Međutim, godine i iskustvo čine svoje. Weitzer djeluje zrelije nego ikad, spremno se podredio momčadi i prometnuo u čovjeka odluke drugu utakmicu zaredom. Nakon Rudeša zabio je i prošlosubotnjoj gostujućoj pobjedi nad BSK-om.

– Izgledali smo dosta dobro. U prvom poluvremenu smo triput pogodili gredu, poništen nam je jedan, ispostavilo se regularan pogodak, a mislim i da je trebao biti suđen jedan kazneni udarac za nas. Najbitnije je da nam se sve te neiskorištene prilike nisu obile u glavu i da smo na kraju u nastavku stigli do golova i zaslužene pobjede – govorio je Weitzer u trenucima dok se vesela opatijska družina spremala na dugi put povratka iz Bijelog Brda na Kvarner.

Sjajan učinak

»Vaki« je uoči utakmice s Rudešom prilično samouvjereno poručio da se nije vratio u Opatiju da bi igrao »epizodne uloge« i sakupljao minutažu po prijateljskim utakmicama. Ispalo je da takva njegova promišljanja imaju realnu podlogu. Rudešu je zabio sa 60 metara, BSK-u iz slobodnjaka s 30 metara, a onda je na sve to nadovezao i asistenciju Ajayiju za konačnih 0:2 u Bijelom Brdu. Učinak vrijedan respekta.

– Ta izjava je odraz mojega razmišljanja i toga kako treniram i brinem o sebi. Nije na meni da sastavljam ekipu, znamo tko donosi odluke, ali sve je za sada super. Tu sam da budem u službi momčadi i rezultata – nastavio je Weitzer. – Nova golčina iz daljine? – To je moja kvaliteta! To imam i to prenosim ekipi. Netko drugi možda ima nešto drugo, što onda omogućava meni da pružimo ono što mogu.

Ozbiljan posao

Prije četiri godine Opatija je ušla u Prvu NL i prometnula se u svojevrsni hit prvenstva. Weitzer je i tada zabijao – iz svlačionice.

– Iskreno, sada se čak i bolje osjećam nego u to vrijeme. Ekipa je homogenija nego prije četiri godine, a atmosfera je, barem iz moje sadašnje perspektive, bolje nego što je tada bila. Hoće li rezultati biti bolji, to ćemo vidjeti. Ono što znam je da se ekipa drži zajedno, odnosi u svlačionici su stvarno super, a i rezultati su sasvim solidni. Svi dišemo kao jedan i podržavamo se – rekao je Weitzer.

Igračka kvaliteta nije sporna, trener Zoran Bogolin i njegovi suradnici u stožeru rade ozbiljan posao na treninzima, klupska logistika u rukama tehnika Filipa Karadžića također je na visini. I utakmice na Kantridi su sve bolje posjećene. Opatija bi mogla visoko ove sezone…

– Naravno! Što više bodova skupimo prve polusezone, to će biti lakše u nastavku – zaključio je veznjak ponikao u omladinskom pogonu Rijeke.

Objava Ivor Weitzer i drugu kolo zaredom briljira u opatijskom dresu: “Samo pružam ono što mogu” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

NK Opatija (27)nogomet (2520)