Privremeni trener Orijenta nakon prve pobjede: “Ideja je bila igrače približiti golu”

novilist - prije 4 sata - link

 RIJEKA  Pobjeda nad skromnom momčadi iz Dugopolja nije doživljena pretjerano euforično na Krimeji, ali je ipak donijela olakšanje i barem zrnce optimizma. Svi su nakon četiriju uvodnih kola i triju domaćih utakmica priželjkivali barem osam bodova, no na kraju su se morali zadovoljiti i s dvostruko slabijim bodovnim učinkom. Opet, svaka pobjeda nakon triju uzastopnih poraza djeluje kao melem na otvorenu ranu.

– Čestitke igračima i to u punom smislu tih riječi – govorio je nakon utakmice Andrej Udović, trenerski debitant na Orijentovoj klupi i privremena zamjena za Slobodana Grubora, smijenjenog početkom tjedna. – Odradili smo discipliniranu utakmicu. Iza nas je težak tjedan, ali smo ga okrenuli u pozitivnom smjeru. Sve što se događalo bio je još jedan motiv dečkima da krenemo u pozitivnijem tonu što se tiče rezultata. I prije smo zaslužili doći do nekih bodova. Po prikazanom smo nezasluženo imali samo jedan bod prije ove utakmice. Ono što je najbitnije su pobjeda i tri boda. Sad će se biti lakše pripremati se za dalje.

Udović je napravio četiri, pet promjena u momčadi. Isplatio se…

– Prva ideja je bila da pokušamo sa svježijom energijom ući u utakmicu. Osim toga, svi se u ligi dobro poznajemo. Ideja je bila neke igrače približiti golu. Gol je bio glavna tema, glavni problem. Pričali smo o tome u svlačionici. Želja je bila pobjeda, a da bismo do toga došli, morali smo zabiti gol. Uspjeli smo u tome, praktički iz prve akcije zabili smo gol. Tjedan dana ranije, nažalost, nije bilo tako. Digli smo Bodetića iz zadnje linije u prednju zbog dobrog lijevog centrašuta. S Brautom smo dali dodatnu motoričnosti stoperima, Monjca smo htjeli gurnuti u špicu upravo zbog završnice, a Bubnjara smo htjeli vratiti na udaračku nogu, dakle da dobijemo opciju više. Švrljuga je ušao u momčad, on je profesionalac i uvijek je spreman ući i pomoći momčadi. Pridonio je pobjedi, uostalom asistirao je kod gola i uvijek je neka dodatna snaga. Kada je on maksimalan, to se uvijek prelijeva na druge igrače – dodao je Udović, koji je, prema zamislima vodstva kluba samo privremeno preuzeo momčad, no djeluje kao da je spreman i za puno veći izazov.

– Meni je nogomet jedna od opcija iako nije jedina stvar kojom se bavim jer imam svoj posao. No, trudim se profesionalno odrađivati trenerski dio posla. Razgovarali smo tijekom tjedna o utakmici, nismo trošili energiju na dugoročne planove. Smatram da za to nema mjesta. Idemo dan po dan dalje, kako mi i igrači, tako i uprava. Prva misao je regenerirati igrače, odnosno pripremiti one koji nisu igrali za utakmicu u utorak. Čeka nas županijski Kup u Klani. U takvom smo trenutku da za nas niti jedna utakmica nema veći ili manji značaj. Bitno je otići u utorak u Klanu i ponovo pobijediti, dati nekim igračima šansu da si proširimo opcije za iduće utakmice – poručio je v. d. trenera Orijenta.

Objava Privremeni trener Orijenta nakon prve pobjede: “Ideja je bila igrače približiti golu” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2520)orijent (27)Prva NL (34)