“Hahlić za uru”: Petero natjecatelja bosi prošli stazu dugu pet kilometara

novilist - prije 12 sati - link

 

JELENJE  Trideset i troje natjecatelja, sportaša i rekreativaca iz regije, trčeći je stiglo do planinarskog doma na Hahliću, u 12. izdanju brdske utrke Hahlić za uru. Pobjednik ovogodišnje utrke bio je Nikola Kruljac s vremenom 44:03, drugo mjesto zauzeo je Đino Gajski s vremenom 44:48, dok je treći bio Eric Stipić s vremenom 45:53. U ženskoj kategoriji najbrža je bila Suzana Alberini s vremenom 53:32, druga Antonela Juretić (1:00:43), treća Anja Ajković (1:04:55), a utrku je uspješno završila i Lea Hek s vremenom 1:14:36, koja je zauzela četvrto mjesto.

Spomenimo i kako su sat vremena prije starta čak petorica planinara krenula bosa. Hahlić za uru je brdska atletska utrka dužine pet kilometara s 800 metara uspona, trči se stazom »po čeki«, a utrka se održava prve subote u mjesecu rujnu. Start utrke je na mostiću u Podkilavcu (Rastočine), cilj skale ispred planinarskog doma Hahlić, na 1.100 metara nadmorske visine.

Svake godine sve je više natjecatelja koji do planinarskog doma na Hahliću dotrče u sve boljem vremenu, a kako ističu organizatori, to je dokaz da se u ovaj planinarski dom koji se nalazi na grobničkim Alpama zaista može doći za sat vremena, ubrzanim ili trčećim korakom. Prva utrka Hahlić za uru organizirana je 30. svibnja 2010. godine i od tada ima prve slavne natjecatelje, a da bi postao slavan, dovoljno je samo jedan put doći na Hahlić u vremenu ispod jednog sata. Nakon utrke sudionici i posjetitelji okupili su se na vrhu Obruč gdje je održana 21. Maša na Obruču. Svetu misu predvodio je župni vikar vlč. Dalibor Peričić. Ova tradicionalna misa privlači mnoge koji žele spojiti prirodu, molitvu i zajedništvo, čime je još jednom istaknuta važnost očuvanja lokalnih običaja i tradicije. Organizator ovih događanja je Planinarsko društvo Obruč.

 

Objava “Hahlić za uru”: Petero natjecatelja bosi prošli stazu dugu pet kilometara pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1096)