Seminar Filozofskog fakulteta: Najveća prepreka uvođenju seksualnog odgoja su – roditelji!

narod - prije 4 sata - link

SeminarSeminar

U organizaciji projekta Sense AGENDa na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 9. rujna održava se „znanstveno-stručni seminar“ pod nazivom „Kako s roditeljima razgovarati o seksualnom odgoju i obrazovanju za rodnu ravnopravnost“. Poziv osoblju Filozofskog uputila je sociologinja i rodna ideologinja Tanja Vučković Juroš. Sponzor događaja je Europska unija, odnosno njezini projekti: Horizon 2020, Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) i Sense AGENDa. U fokusu seminara su roditelji koje treba „podučiti“ o seksualnim i rodnim temama. Oni su, naime, i najveća prepreka uvođenju “seksualnog odgoja” u škole.

> Opasna kampanja: CESI gura u škole spolni odgoj kojem temelj nije biologija, već ideologija

Tko je Tanja Vučković Juroš?

Doktorica znanosti sociologije Tanja Vučković Juroš svoju akademsku titulu stekla je na Sveučilištu Bloomington u Indiani (SAD). Trenutačno je na postdoktorskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, pod sponzorstvom MSCA. Istražuje kako građani u Hrvatskoj i Belgiji razgovaraju o rodu i seksualnosti. Kako stoji na njezinom LinkedIn profilu, istraživanje se uglavnom nalazi na „sjecištima kulturne i političke sociologije“. Posebno se interesira za „obitelji i seksualnosti“. Objavljuje radove u ideološkim časopisima, naprimjer: „LGBTQ+ Family: An Interdisciplinary Journal“.

Seminar
Foto: Snimka zaslona
> Ančić iz Sociološkog društva: Hrvatska kaska za svijetom sa neuvođenjem rodnih studija

Što je Sense AGENDa, projekt koji organizira seminar?

Na mrežnim stranicama projekta Sense AGENDa piše: „Projekt Sense AGENDa postavlja pitanje zašto različiti građani imaju različita mišljenja, a ponekad i vrlo snažne sukobljene osjećaje u vezi s pitanjima rodne i spolne ravnopravnosti? Kako bi odgovorio na to pitanje, projekt uspoređuje kako građani u Hrvatskoj i Belgiji razgovaraju o rodu i seksualnosti“. Dakle, sam projekt istovjetan je postdoktorskom studiju prof. Vučković Juroš. Fokus istraživačice su analize „glavnih seksualnih i rodnih politika i debata u Hrvatskoj i Belgiji“.

> Rodni studij zvuči znanstvenije

U okviru ovog projekta organiziran je i panel „Anti-rodni pokreti: istraživanja i otpor“, u organizaciji Kina Katarina u Rijeci 14. lipnja 2024. Podsjećamo, panelisti su bili: Maja Gergorić, Ana Lovreković, Ana Jurčić i novinar Hrvoje Šimičević iz Pupovčevih „Novosti“. S projektom je povezan i „seksolog“ Aleksandar Štulhofer, gorljivi poklonik pedofila i začetnika „seksologije“ Alfreda Kinseyja.

Seminar: LGBTIQ, anti-rodni pokreti, seksualni odgoj…

U 14 sati seminar započinje s temom: „Istraživanja o potrebama i brigama učenika, nastavnika i roditelja“. Prvo predavanje drži udruga „Status M“. Riječ je o organizaciji koja je nedavno poslala u javnost svoje priopćenje, odnosno apel za „što hitnijim uvođenjem seksualnog odgoja u škole“. Njihova je životna misija boriti se protiv „toksične muškosti“, što je ideološki termin usvojen sa Zapada. Predavanje nosi naslov: „Stavovi učenika_ca i odgojno-obrazovnih djelatnika_ca srednjih škola grada Zagreba o sveobuhvatnom seksualnom obrazovanju“. Nema sumnje kako će rezultati biti protumačeni točno onako kako odgovara poželjnom narativu.

> Nastavak ofenzive: Status M poziva na konferenciju Sveobuhvatna seksualna edukacija u škole!

Marija Bartulović i Barbara Kušević s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu održat će predavanje: „LGBTIQ (ne)vidljivost u odgojno-obrazovnom kontekstu“. Zatim će ovaj prvi ciklus prije pauze za kavu zaokružiti zvijezda susreta Tanja Vučković Juroš. Njezino predavanje nosi naziv: „Kako obični ljudi tumače anti-rodne poruke (Sense AGENDa)“. Zasigurno će biti zanimljivo čuti tko su „obični“ ljudi. Znaju li „obični ljudi“ za vojsku seksologa i rodnih ideologa s Filozofskog fakulteta koji su izmislili termin „anti-rodni pokreti“?

Snimka zaslona, Tanja Vučković Juroš, LinkedIn
> Šarić: Tko će čuvati Srbe od molitve i antirodnih pokreta ako nećemo financirati Novosti?

O seminaru

Ideolozi ovog susreta kao misiju seminara navode približiti ljudima seksualni odgoj i rodnu ravnopravnost. Kažu kako su te teme u Hrvatskoj još uvijek kontroverzne usprkos tome što se seksualni odgoj pokušava implementirati u škole od 2006., te 2012./2013. godine. „Anti-rodni aktivisti“ godinama sprječavaju i „potkopavaju obrazovanje za rodnu ravnopravnost“, tvrde organizatori seminara. Ti „anti-rodnjaci“ najčešće se obraćaju roditeljima, kažu rodni ideolozi. Stoga, upravo roditeljima žele objasniti da seksualni odgoj i rodna ravnopravnost nisu opasnost, kako to tvrde konzervativci. Osim što „anti-rodnjaci“ koče obrazovanje, oni su ujedno i homofobi i transfobi, stoji u tekstu „O seminaru“.

> Rod je svugdje oko nas – kako rodni ideolozi opravdavaju svrhu postojanja rodnih studija?

Roditelji su veliki problem i prepreka uvođenju seksualnog odgoja!

Već dobro poznati akteri, naprimjer udruga CESI, Štulhofer i slični, upozoravaju kako je seksualni odgoj nužan u školama. Samo tako će se moći „zaštititi seksualno zdravlje djece“. Osim „anti-rodnjaka“, otkrivaju nam rodni ideolozi s Filozofskog fakulteta, problem su i roditelji! „Nastavnici kao značajnu prepreku uvođenju i provođenju takvih programa navode roditelje koje doživljavaju kao izvor potencijalnog otpora“, otkrili su istraživači Jeleković, Goletić, Bartulović i Kušević.

> AZOO potvrdio da je objavio skandalozni dokument o seksualnom odgoju djece od rođenja

Cilj rodnih ideologa s Filozofskog fakulteta u Zagrebu

„Stoga je cilj ovog znanstveno-stručnog seminara prezentirati rezultate hrvatskih istraživanja koja se bave percipiranim potrebama i brigama učenika, znanstveno-odgojnih djelatnika i roditelja vezanih uz seksualni odgoj i obrazovanje za rodnu ravnopravnost, te kroz raspravu s dionicima identificirati poruke koje adresiraju roditeljske brige i strahove te na taj način omogućuju protudjelovanje anti-rodnim porukama“, piše na kraju dokumenta kojeg prilažemo čitateljima na uvid.

Loader Loading…

EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document

| Open Open in new tab

> Crkva je protiv spolnog odgoja? Upravo suprotno!

Objava Seminar Filozofskog fakulteta: Najveća prepreka uvođenju seksualnog odgoja su – roditelji! pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

filozofski fakultet (18)Hrvatska (4132)Izdvojen članak (861)LGBT ideologija (12)rodna ideologija (36)rodni studiji (44)