Upozorenje na opasne vremenske pojave širom Hrvatske; crveni alarm za riječku regiju 

novilist - prije 6 sati - link

 

Operativni centar civilne zaštite danas popodne izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave za Hrvatsku, na osnovu prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Za danas, nedjelju – 8. rujna, izdano je crveno upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za riječku regiju. Navečer i tijekom noći lokalno se očekuje obilna oborina,  moguće bujične i urbane poplave, moguć olujni vjetar. 

Narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme izdano je za gospićku regiju. Navečer i tijekom noći lokalno  se očekuje obilna  oborina i moguće bujične poplave. 

Za sutra, ponedjeljak – 9. rujna,  izdano je crveno upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u riječkoj regiji. Lokalno se očekuju intenzivni pljuskovi, tuča i olujni  vjetar. 

Narančasto upozorenje na mjestimice obilnu kišu u kratkom vremenskom periodu izdano je za regije Rijeka,  Gospić, Knin, Split i Dubrovnik: moguće su bujične i urbane poplave. 

Narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme izdano je za regije Rijeka, Split, Dubrovnik i Knin: lokalno su mogući intenzivni pljuskovi, tuča i olujni vjetar. 

Žuto upozorenje za lokalno izražene pljuskove praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom izdano je za regije Gospić, Karlovac, Zagreb, Osijek. 

Žuto upozorenje za vjetar izdano je za regije Rijeka (uglavnom noć i jutro) te Split (do sredine dana) i  Dubrovnik: očekuje se mjestimice jako, na udare olujno jugo, južni i jugozapadni vjetar.  

 

Zbog prirode i složenosti meteoroloških procesa, ne mogu se predvidjeti i pravodobno izdati upozorenja  na sve opasne pojave, a mogu se pojaviti i odstupanja prognoza i upozorenja od stvarnih događaja, ističe DHMZ. 

 

Objava Upozorenje na opasne vremenske pojave širom Hrvatske; crveni alarm za riječku regiju  pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4132)kisa (66)nevrijeme (225)poplave (18)prognoza (113)rijeka (1091)