Dani Olmo priznao: “Odbio sam poziv Dalića da igram za Hrvatsku 2018. godine”

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA Igrač Španjolske i Barcelone Dani Olmo priznao je u DAZN-ovom dokumentarcu “Come On Futbol” kako je dobio poziv izbornika Zlatka Dalića da igra za Hrvatsku prije SP-a 2018. godine. I taj je poziv odbio.

“Želio sam biti dio sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Kada napustiš Barcelonu, nije sve savršeno. U Hrvatskoj sam to shvatio. Ali, tamo sam postao čovjek, na terenu i izvan njega. Nogomet može pomoći na razne načine. Mi nogometaši smo utjecajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo tako. Želio sam pomoći u Hrvatskoj.

Na mene su najviše utjecali ljudi koji su tamo proživjeli rat. Među njima je bilo i nogometaša. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama”, govorio je Olmo, a potom se osvrnuo na poziv.

“Tada sam bio najbolji igrač hrvatske lige, a španjolska reprezentacija me nije zvala. No, rekao sam Hrvatima da ne želim igrati za njih. Zahvalio sam im i rekao da je moj san igrati za Španjolsku.”

Objava Dani Olmo priznao: “Odbio sam poziv Dalića da igram za Hrvatsku 2018. godine” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Dani Olmo (100)nogomet (2507)Sport (11356)