Milijarder Musk bi u iduće tri godine mogao postati – trilijunaš. Evo tko je još u “utrci” za titulu

novilist - prije 7 sati - link

Elon Musk je na putu da u roku od iduće tri godine postane prvi trilijunaš na svijetu. Za lakše računanje, iako ni ono nije baš lako zamislivo, trilijun je brojka koja ima čak 12 nula. Tri nule više nego milijarda.

Ova procjena temelji se na podacima da bogatstvo vlasnika Tesle, SpaceX-a i platforme X raste prosječnom godišnjom stopom od 110 posto. Već je sada Musk najbogatija osoba na svijetu, procjena Bloomberg Billionaires Indexa je da posjeduje 251 milijardu dolara.

Drugi bi do statusa trilijunaša trebao stići Indijac Gautam Adani. Stopa rasta njegovog bogatstva je još brža – 123 posto godišnje – a do trilijuna bi trebao doći do 2028.

Iste godine bi trilijunaši mogli postati i Jensen Huang, glavni izvršni direktor tehnološke tvrtke Nvidia, te Prajogo Pangestu, indonezijski energetski i rudarski mogul. Do 2030. bi, pak, trilijunaši mogli postati Bernard Arnault, vlasnik Louis Vuittona, te Metin vlasnik Mark Zuckerberg.

Pitanje tko bi mogao biti prvi trilijunaš u svijetu fascinira javnost još od 1916. godine. Tad je svijet dobio prvog milijardera, a radilo se o Amerikancu Johnu D Rockefelleru.

Objava Milijarder Musk bi u iduće tri godine mogao postati – trilijunaš. Evo tko je još u “utrci” za titulu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Elon Musk (42)Gospodarstvo (356)Tehnologija (597)