Durov nakon puštanja iz pritvora najavio poboljšavanje moderiranja na Telegramu. Ovo su promjene

novilist - prije 7 sati - link

Izvršni direktor Telegrama Pavel Durov koji je krajem kolovoza uz visoku jamčevinu pušten iz pritvora u Francuskoj, najavio je da će njegova aplikacija za razmjenu poruka poboljšati moderiranje, te da je već uklonila neke značajke koje su se mogle koristiti za ilegalne aktivnosti.

U objavi na X-u je najavio da je aplikacija sada “posvećena pretvaranju moderiranja na Telegramu iz područja kritike u područje pohvale”.

Promjene koje je najavio Durov uključivale su uklanjanje značajke “ljudi u blizini”, za koju je rekao da ima “problema s botovima i prevarantima”. Umjesto toga će prikazivati samo legitimne tvrtke. Bit će onemogućeno i uploadanje medija na alat za bloganje aplikacije, za koje je rekao da ga mogu zlorabiti anonimni akteri.

Uklanjaju se i reference na zaštićene privatne razgovore.

Durov je dodao da je skoro milijardu korisnika Telegrama iznevjerila – manjina.

“Dok 99,999% korisnika Telegrama nema nikakve veze s kriminalom, onih 0,001% uključenih u nedopuštene aktivnosti stvaraju lošu sliku o cijeloj platformi, dovodeći u opasnost interese ostalih”, rekao je Durov, dodajući kako Telegram ima čak 10 milijuna pretplatnika.

Objava Durov nakon puštanja iz pritvora najavio poboljšavanje moderiranja na Telegramu. Ovo su promjene pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Pavel Durov (18)Tehnologija (597)Telegram (20)