Rooney je na utakmici legendi između Manchester Uniteda i Celtica odigranoj na Old Traffordu zabio jedan gol, a na kraju ju je nakon izvođenja jedanaesteraca dobio škotski klub s 5-4.

“Celtic je uvijek bio momčad koju sam pratio i uvijek sam želio da pobijede. Nažalost, nisam dobio priliku, ali volio bih da sam u jednom trenutku igrao za Celtic. Nisam imao tu priliku, nije išlo. Mislim da su uvijek su bile posebne utakmice protiv Celtica”, rekao je Rooney.

Nije prvi put da Rooney govori o svojoj ljubavi prema škotskom klubu, otkrivši da je “uvijek pratio Celtic” nakon što je kao kapetan vodio Englesku do pobjede nad Škotskom na Celtic Parku 2013.

“Uvijek uživam dolaziti ovamo i bio sam u Celtic Park već nekoliko puta i uživao sam na stadionu pa je očito bilo još bolje što smo pobijedili”, rekao je tada.

“Bilo je sjajno voditi dečke u takvoj utakmici i uvijek je sjajno biti kapetan momčadi u takvoj prilici na Celtic Parku. Bila je to sjajna utakmica igrati i sjajno pobijediti. Moja obitelj i ja uvijek smo pratili Celtic , ionako otkako sam bio dječak, pa sva moja djeca imaju dresove Celtica i uvijek pazim na rezultate.”

Prije početka utakmice, Rooney je dobio vlastiti personalizirani Celticov dres te se našalio:

“Nisam siguran hoće li mi to sada pristajati. Puno vam hvala na tome, cijenim to. Postavit ću ovo u svoju kuću.”

U ovoj humanitarnoj utakmici prikupljeno je gotovo milijun funti za Zakladu Manchester Uniteda.