Černi: Ovo je medalja za moje roditelje i Grubišno Polje

narod - prije 6 sati - link

– Medalja iz Tokija je bila za mene, a ovo srebro je za moje roditelje, mog trenera, prijatelje, za moje Grubišno Polje, kazao je hrvatski paraolimpijac Deni Černi (31) nakon što je osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Parizu, ostvarivši najbolji rezultat karijere.

– Ovo je najveći trenutak u mojoj karijeri, presretan sam. Brončana medalja iz Tokija je bila za mene, a ovo srebro je za moje roditelje, mog trenera, prijatelje za moje Grubišno Polje, kazao je Černi nakon uspjeha karijere.

Černi je prije tri godine bio brončani u Tokiju, a Pariz mu je očito sretan, jer je prošle godine u glavnom francuskom gradu osvojio i broncu na svjetskom prvenstvu. Na Stade de Franceu je sada otišao stepenicu više.

– Pariz očito ima tu nekakvu čar da ja osvojim medalju. Nekako mi leži, kazao je sa smiješkom.

– Prvi hitac je bio sa 80 posto snage, da sve bude kako treba što se tiče suđenja, da ne napravim neku grešku. Kada sam vidio da je medalja osvojena, opustio sam se bacao sve jače i jače, dodao je.

Bolji od Černija bio je tek aktualni svjetski prvak Kinez Bingchen Cai (23) koji je slavio s novim svjetskim i paraolimpijskim rekordom 12.77m.

Objava Černi: Ovo je medalja za moje roditelje i Grubišno Polje pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Deni Černi (4)Sport (11325)