Maloljetnici namamili mladića u Čazmu lažnim profilom, pa ga pretukli i pokrali. Sve su snimali

novilist - prije 8 sati - link

Novi slučaj maloljetničkog nasilja, ovaj put u Čazmi. Na videosnimci koja kruži društvenim mrežama vidi se kako nekoliko maskiranih osoba mlati mladića. Prema onome što neslužben doznaje Dnevnik HTV-a, riječ je o maloljetnicima koji su namamili mladića iz druge županije lažnim profilom na jednoj društvenoj mreži kako bi mu uzeli novac.

Snimka ledi krv u žilama

Snimka koji ledi krv u žilama snimljena je tijekom dana u samom središtu Čazme. Ozlijeđeni mladić potražio je pomoć od prve osobe na koju je naišao te ga je ona odvela na hitnu i pozvala policiju. I danas želi ostati anonimna.

– Krv mu je curila iz nosa, imao je hematome po licu. Dječak je rekao da se trebao naći s djevojkom s kojom se neko vrijeme dopisivao, upoznao preko drušrvenih mreža. No utvrdio je da je to lažni profil i da nije ta djevojka, dječak 19 godina, rekao mi je da je toliko star.

Bio je u šoku, rekao je da je pretučen, da je orobljen. Ta ekipa mu je ukrala 25 eura nakon što su ga brutalno pretukli, ispričala je osoba koja koja mu je pomogla nakon što ga je srela pretučenog.

Čazmanci su šokirani jer, prema neslužbenim informacijama, riječ je o maloljetnim napadačima.

Gradonačelnik: Neki od napadača navodno su sportaši

– Čazma je prijatelj djece uostalom i kao takav gravitira puno većoj solidarnosti među ljudima kao što je ovaj primjer, a mladom gospodinu želim brzi oporavak, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Čazme Branko Novković.

– Ovakav gnusni čin zapanjuje svojom okrutnošću, nesmotrenošću i zlobom te se nadam da će počinitelji biti primjereno kažnjeni, stoji u priopćenju gradonačelnika Čazme Dinka Piraka.

Neki od napadača navodno su sportaši. Grad će, ako se ta informacija pokaže točnom, s tom sportskom udrugom prekinuti svaki oblik suradnje, poručio je gradonačelnik.

U policiji otkrivaju samo da su dvije osobe povezane s tim napadom predane pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Ovakvo nasilje, nažalost, nije rijetkost

Stručnjaci upozoravaju da nasilje, a pogotovo hvaljenje njime na društvenim mrežama, nažalost nije rijetkost.

– Ono što izostaje u odgoju je posljedica za neprihvatljivo ponašanje. U odgoju se često puta roditelji ne bave s djecom dovoljno i ne posvećuju im dovoljno vremena da bi razvili empatiju za slabije, druge ljude, u konačnici empatiju prema sebi, naglasio je Darko Novalić, prof. psihologije/OB “Dr. Anđelko Višić”, Bjelovar.

Kako doznaje HRT, ozlijeđeni je mladić nakon obrade pušten na kućno liječenje.

Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

Objava Maloljetnici namamili mladića u Čazmu lažnim profilom, pa ga pretukli i pokrali. Sve su snimali pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2421)Novosti (1297)policija (788)