Na Danima Pasjaka Kulturno-umjetničko društvo Danica proslavilo 100 godina postojanja

novilist - prije 8 sati - link

Kulturno-umjetničko društvo Danica slavi 100 godina postojanja, pa je u mjestu Pasjak u općini Matulji organizirana manifestacija pod nazivom Dani Pasjaka i cijeli je današnji dan bio ispunjen sportom, glazbom, ali i gastronomijom koja se odlično uklapa u ovakve fešte.

– U suradnji s mjesnim odborom uspjeli smo organizirati proslavu u povodu stotog rođendana KUD-a Danica, a program je vrlo bogat i počinje uz gimkanu, nastavlja se uz turnir u nogometu, kuhanje kotlića i u večernjim satima dobru glazbu i ugostiteljsku ponudu.

Na gimkanu se prijavilo 36 vozača, 10 ekipa će odmjeriti snage u nogometu, a 7 u kuhanju kotlića. Potrudili smo se da u programu svatko može pronaći nešto za sebe, a treba reći da su KUD Danica preuzele mlade snage i među sedamdesetak članova su pretežno mlađi ljudi.

Voljeli bismo da naš KUD i dalje uspješno nastavi svoj rad – rekao je Davide Di Lenardo, predsjednik KUD-a Danica iz Pasjaka i Di Lenardo Racing kluba koji je organizirao gimkanu.

U kategoriji Juniori 1 najspretniji vozač je bio Nik Hrašen ispred Nine Matušić i Natalije Tićak, a u kategoriji Juniori 2 Roko Tićak, a iza njega Marko Batinić i Marin Ujčić.

U klasi Tomos pobijedio je Franko Uljanić, drugi je bio Antonio Marinac, a treći Adriano Lade. U klasi veterana pobijedio je Emil Surina ispred Florijana Cergonje i Klaudija Ružića.

U kategoriji motora do 125 ccm pobijedio je Jan Bilen, drugi je bio Luka Lade, a treći Luka Šustar, dok je u kategoriji motora plus 125 ccm slavio Antonio Marinac, drugi je bio Davide Di Lenardo, a treći Roko Dešković.

U kategoriji skutera 50 ccm prvu je poziciju zauzeo Davide Di Lenardo, drugu Marin Di Lenardo, a treću Predrag Di Lenardo Zamlić. U klasi skutera no limit pobijedio je Luka Ružić, drugi je bio Roko Dešković, a treći Davor Dešković.

Objava Na Danima Pasjaka Kulturno-umjetničko društvo Danica proslavilo 100 godina postojanja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (287)Rijeka & Regija (1014)