Helikopterom Black Hawk prevezeno srce iz Zadra u KB Dubrava

novilist - prije 7 sati - link

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) Black Hawk u subotu je prevezeno srce iz Zadra u KB Dubrava, riječ je o drugoj akciji hitnog medicinskog prijevoza transplantacijskog tima helikopterom HRZ-a ovaj tjedan.

Letačka posada iz sastava 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila HRZ-a s helikopterom Black Hawk bila je u subotu popodne angažirana u hitnom medicinskom prijevozu transplantacijskog medicinskog tima i transplantacijskog organa (srca) od Zadra do Zagreba.

Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, posada helikoptera HRZ-a obavila je prijevoz transplantacijskog tima s polijetanjem u ranim poslijepodnevnim satima iz vojarne u Lučkom do Zadra te od Zadra do Kliničke bolnice Dubrava.

“Ovakve zadaće nam uvijek daju poseban osjećaj ispunjenosti, ponosa i sreće. Sada idemo na odmor, a druga posada je već spremna odraditi istu zadaću kada god zatreba”, ispričao je svoje dojmove jedan od članova posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s današnje zadaće, priopćeno je iz MORH-a.

Objava Helikopterom Black Hawk prevezeno srce iz Zadra u KB Dubrava pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

black hawk (9)Hrvatska (4123)hrvatsko zdravstvo (24)HRZ (8)MORH (73)Novosti (1297)zdravstvo (47)