Dalić: Ne vidim u Hrvatskoj boljeg igrača od Perišića na lijevoj strani

narod - prije 7 sati - link

Nakon dvoboja s Portugalom, hrvatska nogometna reprezentacija okreće se drugom ispitu u Ligi nacija, u nedjelju u Osijeku igra protiv Poljske.

I dok je Hrvatska poražena s 2:1 u Lisabonu, Poljaci su natjecanje otvorili šokantnom pobjedom na Hampden Parku u Glasgowu protiv Škotske stigavši do tri boda golom u 97. minuti za konačnih 3:2.

Dan uoči nedjeljnog dvoboja izbornik Zlatko Dalić i veznjak Mateo Kovačić održali su na Opus Areni konferenciju za novinare.

– Protiv Portugala smo izgubili i ne možeš biti sretan, od 0:2 kod njih vrlo je opasno bilo, ali pokazali smo karakter i stabilnost, bili smo nakon toga bolji protivnik i to nam je razlog za optimizam, da možemo, da ćemo to složiti. Bilo je dobrih stvari. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti iako smo izgubili noć, da ćemo se posložiti, odmoriti. Imao sam u planu dva sustava da pokušamo, rekli smo da idemo slagati novu priču, nove stvari, ali rezultat nam je važniji, na prvom mjestu. S tri otraga treba dosta uigravati i raditi, bliži sam zato da ostanem na tome, treba vidjeti tko je maksimalno spreman, imamo sitne probleme, prokomentirao je u uvodu izbornik Dalić.

Osvrnuo se potom na pritisak nakon niza bez pobjede i vremenski i u Osijeku..

– Pritisak je uvijek, ali i želja za pobjedom, Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo ih i mi, zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili pa želimo napokon razveseliti ove navijače ovdje pobjedom i dobrom igrom, a i nama bi tri boda dala samopouzdanje i motiv za dalje. Pritisak je velik, kao i uvijek, kao što je u svakoj utakmici, da pobijedimo. Vrijeme je da taj niz bez pobjede u Osijeku prekinemo.

Potom su izbornika pitali o stanju Ivana Perišića.

– Perišić jako dobro radi i trenira, iznenadilo me koliko je na treningu dobar, moćan, spreman, brz, dobro se vratio nakon svega što je bilo i u boljem je stanju nego što sam očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani, ali taman kad je ulazio, Jakić se ozlijedio pa sam ga stavio desno. Znam da su stalno dvojbe i polemike oko toga što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, nađite mi boljeg, bržeg i kvalitetnijeg igrača na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim, poručio je Dalić, piše HRT.

Objava Dalić: Ne vidim u Hrvatskoj boljeg igrača od Perišića na lijevoj strani pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Ivan Perišić (97)Sport (11315)zlatko dalić (195)