Punk otvorio jesensku sezonu u Palachu

novilist - prije 1 dan - link

Jesenska sezona u petak je otvorena u Klubu Palach nastupima tri žestoka punk benda.

Da će se raditi o odličnoj večeri punoj poga i uživanja uz glasne gitare moglo se naslutiti već pogledom na nekadašnju riječku banku, a potom i na Kružnu ulicu gdje se okupilo mnoštvo ljudi. Punkerice i punkeri svih generacija slavili su otvaranje nove koncertne sezone i kraj ljeta.

Na prve zvuke bubnjeva odmah se ulazilo u prostor Palacha gdje je publiku dobro zagrijao Meantime, mladi lokalni punkeri osnovani prije svega godinu dana.

Foto galerija: Punk otvorio sezonu u Palachu Foto: Milan Đekić

Meantime su svirali pjesme s njihovog prvog albuma koji je na vidiku. S maramama i sunčanim naočalama na glavama odvažno su svirali i pjevali angažirane pjesme o korupciji, a došli su ih podržati i brojni vršnjaci, mahom srednjoškolci.

Uslijedio zagrebački Mladen, poprilično novo ime na sceni koje je Palach obavilo velom mističnosti usklađene s intenzivnim instrumentalima i žestokim ritmom.

Trojac je bio ujednačen i ozbiljan, njihova scenska prisutnost nadasve inspirativna, a stihovi pjesama često repetitivni što je slušatelje nagovaralo na promišljanje.

Mladen još nemaju objavljen album, no svakako će čim izađe biti pravo osvježenje na punk sceni.

Posljednje su nastupile “zvijezde večeri”, onaj bend o kojemu se proteklih dana, kad nekome kažete da idete na njihov koncert, mogla čuti jedino reakcija: “A šta, oni još sviraju?”.

Petar Punk iz Bjelovara osnovan je 2007., a karakteriziraju ih humoristični tekstovi kojima se osvrću na razne društvene i političke teme, kao i zarazne melodije te doista divlja i glasna svirka.

Objava Punk otvorio jesensku sezonu u Palachu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (662)RIF (104)