Startala biciklijada najljepšim predjelima zapadnog Krka

novilist - prije 6 sati - link

Startom s Trga krčkih glagoljaša krenulo je četvrto po redu izdanje projekta Epic Rides Hrvatska kojim, u organiziranju i provođenju različitih brdsko-bicklističkim natjecanja, ali i revijalnih dvokotačnih priredbi već iskusni predstavnici agencije Adria Bike Group – HD Navigatio domaćoj, ali i međunarodnoj javnosti, nastoje predstavljati i približavati neke od najatraktivnijih brdsko-biciklističkih lokacija i staza u Hrvatskoj.

Krčko izdanje priredbe usmjerene promoviranju aktivnog života ali i prirodnih ljepota naše zemlje predstavila nam je u toj prigodi direktorica krčkog TZ-a Ivana Kovačić, ono nazvano Šotovento – Epic Rides Krk, sudionike današnje vođene biciklijade oslobođene natjecateljskog tereta iznova je tako provelo nekim od najatraktivnijih dijelova zapadnog dijela otoka Krka, većim dijelom područjem grada Krka, ali i susjedne mu Malinske-Dubašnice.

Opuštena skupna vožnja u kojoj su sudjelovali brojni biciklisti i biciklistice iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih nam zemalja, ljubitelje pedaliranja odvela je u avanturu dugu 46,2 km (sa 710 m uspona), ili alternativno, 39,5 km (s 530 m uspona).

Skupna vožnja, nakon starta na spomenutom trgu povijesnog središta grada Krka, sudionike je povela put Vrha, a potom i rutom koja je obuhvatila brojna manja naselja, i to redom Brusiće, Skrpčiće, Pineziće, Žgaljiće i Linardiće, te potom prolazeći uz uvalu Vela Jana i kroz Brzac, Milohniće i Poljica, sve do lokaliteta s ostacima negdašnje župne crkve sv. Apolinara, nedaleko Bogovića.

Dolaskom na područje Dubašnice i prolaskom kroz naselja Turčići, Sveti Anton, Sabljići i Strilčići, biciklistička se karavana, u onoj završnoj etapi, preko Kosića i Salatića te obližnjeg lokaliteta s ostacima kaštela u blizini Salatića vratila na mjesto odakle je i startala.

Od lipnja 2021. godine, Epic Rides otkriva najljepše kutke naše zemlje približavajući ih zaljubljenicima u biciklizam.

U do sad diljem zemlje održanom 21 izdanju ove putujuće sportsko-rekreacijske manifestacije sudjelovalo je više od 2,2 tisuće ljubitelja outdoor aktivnosti koji su imali priliku svjedočiti ljepotama i posebnostima nekih od najatraktivnijih domaćih biciklističkih ruta, među kojima i ove naše, krčke, zaključila je predstavljajući nam prvo u nizu događanja usmjerenih aktivnom odmoru kakvih u posezoni na Krku ne manjka direktorica Turističke zajednice grada Krka.

Objava Startala biciklijada najljepšim predjelima zapadnog Krka pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

biciklizam (12)krk (119)Otoci (244)Rijeka & Regija (1014)