U Njivicama se obilježava Mala gospoja

novilist - prije 6 sati - link

Mala gospoja, zaštitni blagdan Njivica, tradicionalno se obilježava 8. rujna brojnim vjerskim, sportskim i zabavnim događanjima.

U Njivicama se 8. rujna slavi dan rođenja zaštitnice ovoga mjesta, Blažene Djevice Marije. Vjersko obilježavanja blagdana započinje ranojutarnjom misom, a uz mnogobrojne vjernike tradicionalno su prisutni i hodočasnici iz Sužana koji na taj dan već desetljećima pohode Njivice.

Nastavlja se svečanom središnjom sv. Misom, a završava poslijepodnevnom procesijom vjernika mjestom. Proslavu dana mjesta uobičajeno prati pučka fešta u večernjim satima. Sportske aktivnost održavaju se uoči samog blagdana, a obuhvaćaju turnire u tenisu, šahu i vaterpolu.

Program proslave:

6. rujna u 11:00 sati kod Lukobrana održat će se revijalna vaterpolska utakmica pod vodstvom VK “Palada” (već održano)

8. rujna slavlje Male Gospoje u župnoj crkvi

08:00h Župna crkva Njivice – svečana sveta misa sa hodočasnicima iz Sužana
10:00h Teniski tereni u Omišlju i Njivicama – 17. tradicionalni veteranski turnir parova “Mala Gospoja” pod vodstvom TK “Njivice”
10:30h Župna crkva – svečana sveta misa, a nakon mise uslijediti će procesija mjestom

PUČKA FEŠTA na Placi u Njivicama – u 18:30 sati za dobru atmosferu uz druženje pobrinuti će se DJ Tommy Ri, a u 20:30 sati nastupiti će grupa Grooversi

U DC Kijac 14. rujna održati će se otvoreno kadetsko prvenstvo u šahu s početkom u 10:00 sati, a organizator je ŠK “Kijac”.

Objava U Njivicama se obilježava Mala gospoja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Njivice (9)Otoci (247)Rijeka & Regija (1020)