Mužinić Vincetić: Bilo me strah sanjati zlato

narod - prije 6 sati - link

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji WS3 na Paraolimpijskim igrama u Parizu nakon što je u finalnom susretu nakon dramatičnih pet setova pobijedila Koreanku Jiyu Yoon sa 3-2 (11-7, 11-8, 10-12, 10-12, 13-11).

– Bilo me strah sanjati zlato, znala sam da imam kvalitetu jer sam druga na ljestvici. Sada je sve gotovo, mirna sam i spokojna, sada se samo pitam znaš li što si osvojila, kazala je Anđela nakon meča.

– Bio je to težak meč, ove godine sam igrala s njom dva puta, prvi put sam dobila, drugi put je ona bila bolja. Prva dva seta sam odigrala sjajno, dok je ona dosta griješila. Kasnije je proigrala, nakon 2-2 u setovima pomislila sam, budi hrabra. U petom setu sam taktički odigrala dobro. Uopće se ne sjećam da je ona imala meč loptu, igrala sam maksimalno koncentrirano, poen po poen, rekla je Mužinić Vincetić.

– U Londonu sam bila mlada i izgubljena, nisam znala igrati, dobila sam pozivnicu. U Riju sam mogla doći do medalje, ali se nije dogodilo, dok sam u Tokiju izgubila od Yoon za ulazak u polufinale. Tri dana sam plakala. U Parizu nisam mogla na bolji način osvojiti, moji su bili na tribinama. Proigrala sam u polufinalu, uživala sam, u kompletu je ovaj Pariz nezaboravan, dodala je Anđela koja je do svoje trinaeste godine trenirala odbojku. Međutim, nakon prometne nesreće 2006. završila je u kolicima.

Anđela je imala veliku podršku na tribinama South Paris Arene. Bodrili su je roditelji Željko i mama Marija, suprug, bivši paraolimpijac Kristijan Vincetić, obitelj, prijatelji, ostali sportaši…

– Atmosfera je bila sjajna, publika je bila prekrasna, dodala je.

Objava Mužinić Vincetić: Bilo me strah sanjati zlato pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Anđela Mužinić Vincetić (10)Sport (11282)