HDZ i DP propisali: Školska godina u Dalmaciji počet će izvođenjem himne

novilist - prije 4 sata - link

Ogranak Domovinskog pokreta iz Splitsko-dalmatinske županije objavio je na Facebooku dokument koji potpisuje HDZ-ov župan Blaženko Boban, a u kojem traži da sve škole u toj županiji prvi dan nastave počnu izvođenjem himne.

HDZ-ov župan Boban od škola traži i isticanje hrvatske zastave, a ravnateljima škola koje ih nemaju savjetuje da ih nabave.

“Na adrese svih škola u županiji poslane su preporuke da nova školska godina započne intoniranjem nacionalne himne.

Resorni pročelnik i župan uputili su ravnateljima poziv da nova školska godina započne primjerenim isticanjem nacionalnih obilježja i izvođenjem nacionalne himne

Na ovu ideju došli smo nakon što smo svjedočili nizu incidenata koji su za cilj imali nasrtaj na naš identitet, kulturu i tradiciju.

Grubim nasrtajima na naš narod i domovinu možemo se suprotstaviti samo edukacijom i njegovanjem osjećaja pripadnosti već od najranije dobi.

Stoga će uskoro izvođenje nacionalne himne postati sastavni dio početka nastavnog procesa”, poručuju iz Domovinskog pokreta.

Napominju kako “naša himna nije ratnička”, već je, kažu, jedna od rijetkih himni koja slavi prirodne ljepote države o kojoj govori i ljepote njenih ljudi.

“Lijepa naša najbolje oslikava dušu našeg naroda. Stoga, kada čujete ovih dana kako netko ima nešto protiv izvođenja himne u školama trebate znati kako taj ne želi dobro ni našem narodu ni našoj Domovini”, poručuju.

Objava HDZ i DP propisali: Školska godina u Dalmaciji počet će izvođenjem himne pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Domovinski pokret (363)hdz (294)himna (5)Hrvatska (4118)Novosti (1303)školstvo (44)